Kategorier
Nyheder

Hvordan ser den danske idealbil egentlig ud?

Siden 2011 har vi spurgt danskerne om det at eje bil, og hvad dertil hører med formålet om at tegne et billede af den danske bilejer, det danske bilmarked og finde de nyeste tendenser.

Undersøgelsen omfatter 51 spørgsmål, der relaterer sig til bileje, biløkonomi, bildrift, leasing, salg og køb af bil samt det daglige bilhold.

De adspurgte er danske bilejere i alderen 18-74 år, som er valgt ud fra kriteriet, at undersøgelsen skal være repræsentativ for danskerne i al almindelighed og repræsenterer derfor bilejere i alle samfundslag.

I løbet af årene har undersøgelsen påvist mange forskellige og overraskende tendenser, hvor der fx er fundet frem til:

–      Hvad er gennemsnitsprisen for den danske bil?

–      Hvad er det vigtigste, når man vælger bil?

–      Hvad kører de unge i vs. hvad kører de ældre i?

–      Er vi miljøbevidste bilkøbere og ejere?

–      Er vi glade for vores biler?

–      Hvad er forskellen på bilejeren i Midtjylland vs. bilejeren i København

Følg med her på bloggen, hvor vi løbende vil opdatere dig med dette års mest interessante tendenser og viden.

Har du et generelt spørgsmål omkring markedet for brugte biler, eller har du lyst til smide en kommentar, er du velkommen til at kommentere her på bloggen eller på facebook

cAR

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.