Hvornår er det bedst at købe bil?
september 27, 2019

Hvornår er det bedst at købe bil?

Spørgsmål fra Melissa

Hej Bilbasen

Min gamle Hyundai i10 har efterhånden udtjent sin værnepligt og skal derfor skiftes ud. Jeg har set mig lun på en tilsvarende lille og sød bil, som holder hos en bilforhandler ikke langt fra hvor jeg bor. Men så kom jeg til at tænke, er det dumt at købe bil nu? Er der nogle perioder på året, hvor det er bedre at købe bil end andre?

Min lille trofaste Hyundai kan godt klare den lidt endnu, hvis I anbefaler at jeg venter 😆😆

Svar fra redaktionen

Hej Melissa,

Helt kort sagt: Ja! Der kan godt være penge at spare, hvis man trækker sit køb lidt i ørerne. Jeg skal gøre mit bedste for at give mit bud på hvilke tidspunkter, der er de bedste at købe bil på samt hvilke, der er de dårligste. Læs med og se hvornår det er bedst at indlede sin jagt på en ny eller brugt bil.

 

De bedste tidspunkter

Sidst på året

Der er mange grunde til, at det er smart at købe bil sidst på efteråret eller lige op til jul. Forhandlerne er typisk ivrige efter at få solgt de sidste gamle modeller for at gøre plads til de nye. Du kan derfor være heldig at forhandle dig til en god pris og få ekstra udstyr med i prisen.

Da forhandleren er ved at tømme sit lager, kan udvalget dog være begrænset. Vær derfor forberedt på, at du skal være fleksibel med hensyn til, hvilken model du vil have. Er du det, kan du til gengæld spare mange penge.

Generelt vil du kunne få størst nedslag i prisen i november og december. Forhandlere vil gerne nå årets salgsmål. Private sælgere vil gerne kunne bruge pengene fra et salg til at dække julens ekstra udgifter.

Hold øje med attraktive tilbud på Black Friday og frem til jul. Forhandlerne vil gerne have del i julehandlen, og det kan give gode priser og rabatter.

Sidst på måneden

Når du har besluttet, hvilken model du vil købe, kan det være en god idé at vente til en af de sidste dage på måneden, før du slår til. Hos forhandlerne er der fokus på at nå månedens salgsmål. Derfor er chancen for at få nedslag i prisen bedre sidst på måneden end først på måneden.

Private sælgere vil gerne have pengene ind på kontoen, fordi sidste månedsløn er ved at være brugt. Denne strategi virker hele året, men forhandlerne har endnu større fokus på salgsmål ved kvartalets afslutning. Så hvis du har tid og tålmodighed, kan du overveje at vente til udgangen af et kvartal.

Sidst på dagen

Det bedste tidspunkt at fange en sælger er lige før forretningens lukketid. Sælgeren vil gerne hjemad. Så måske er han villig til at give dig et godt tilbud for at få et salg hurtigt i hus. Du får ikke meget tid til at stille spørgsmål eller tænke over forskellige muligheder. Men ved du, hvad du vil have, kan du gøre en god handel ved at besøge forretningen kort før lukketid.

 

De dårligste tidspunkter

Lige efter lancering

Nye modeller er altid dyrest, lige når de er kommet på markedet. Vil du have en fabriksny bil, og foretrækker du den version, der netop er blevet lanceret? Så kommer du til at betale for det. Vent hellere et par måneder, så kan du købe bilen lidt billigere.

Perioder med høj efterspørgsel

For nogle biltyper er efterspørgslen højere på bestemte årstider. Hvis du eksempelvis vil købe en cabriolet, så gør det om efteråret eller vinteren, hvor vejret er gråt og kedeligt. Priserne presses op i forårs- og sommermånederne, fordi det gode vejr lokker flere cabrioletkøbere til.

Med firehjulstrækkere er det lige omvendt. Her kan det være smart at købe om sommeren. Det skyldes, at efterspørgslen er størst i vinterhalvåret, hvor føret er dårligere og mange planlægger at køre på skiferie. Kører du også på skiferie, bør du først tjekke, om dine vinterdæk er lovlige i udlandet

 

For at opsummere: Det godt betale sig for dig at vente et par måneder fra nu — gerne til omkring november eller december. Dér vil du have bedre mulighed for at presse sælger på prisen, og måske få lidt mere ekstraudstyr med uden at betale ekstra.

Men det er ikke decideret dumt at købe nu, hvis du vil være sikker på, at bilen du har udset dig ikke bliver solgt foran næsen på dig. Jeg ønsker dig al held og lykke med købet!

De bedste hilsener,

Simon Hallenslev

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Hvad sker der, Mitsubishi?

Mitsubishi i Danmark virker til at være gået i dvale. De nyeste modeller på Renault-basis findes ikke i Danmark, og den nye Outlander lader vente på sig. Nu er der facelift til den Captur-baserede ASX.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS