Kategorier
Nyheder

Hyundai med V6-motor?

Den danske importør har netop meldt ud at Hyundai Genesis sedan kommer til Danmark. Genesis sælger godt i USA, men Europa har indtil nu udelukkende været jagtmark for Genesis Coupe. Den er sjov og legesyg, men de egenskaber til trods er den ingen storsællert.

Med en ny model Genesis på trapperne vil koreanerne have del i luksusbils-kunderne, men formålet er nok lige så meget at vise, hvad man kan forvente fra Korea i fremtiden. Kunderne kan få luksus nok i Genesis med 3,8-liters V6 motor med 315 hk, 8-trins automatgearkasse og firehjulstræk. I kabinen er der lædersæder med varme og køl.

Prisen er endnu ikke kendt, men regn med ca. en mio. kr. – det i sig selv indsnævrer køberskaren betragteligt, da afskrivningen bliver enorm. Netop det kan man drage nytte af på brugtmarkedet.

Hyundai har nemlig tidligere solgt sedaner med V6-motor i Hyundai Sonata, og de er virkeligt billige som brugt, hvis du hungrer efter en seksbenet sedan – de har jo en dejlig lyd.

Den nyeste variant med V6 er en Hyundai Sonata 3,3 V6. Den skal hedde NF til efternavn, hvis du vil have det lidt mere delikate og opdaterede interiør fra 2006 og frem til 2011, hvor i40 afløste Sonata. Den model finder du her. De er med automatgear og har på den pæne side af 200 hk, så der er godt med kræfter, selv om det ikke gør bilen til nogen sprinter. Men brugtprisen på under 100.000 kr. gør dem alligevel lidt interessante.

De ældre Hyundai Sonata med V6-motor foræres næsten væk, da ganske få mennesker kan se det sjove i at betale 6.000 kroner i ejerafgift på en brugt koreaner med 170 hk og en brændstoføkonomi på 10 km/l. Men i indkøb fås de til under 30.000 kroner, og lyden af V6 kan ingen tage fra den. Se Hyundai Sonata V6 til salg her.

2014-06-30 01.44.48 PM, HYUNDAI_GENESIS_06942-2

Hyundai Genesis

Sonata 3,3

 

Hyundai Sonata 3,3 GLS NF

Sonata 2,7

Hyundai Sonata 2,7 V6

 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.