Kategorier
Nyheder

Jaguar med brutal lyd i tunnel

Lige så længe tunneller og biler har eksisteret har det kildret sanserne at accelerere med åbent gasspjæld gennem tunnelen.

Vi har ikke tal på, hvor mange gange, vi selv har gjort det, og faste pendlere mellem Malmö og København har helt sikkert oplevet deres del af brølende V8, V10 og V12-motorer.

Jaguar F-type har fra første gang, nogen drejede nøglen og optog lyden, været kendt for sin sexede lyd fra de otte cylindre.

F-typen er forførende uanset motorisering, men SVR lægger alligevel et lækkert kirsebær på toppen. 575 hk yder V8’eren i SVR-trim og den accelererer fra 0 til 100 km/t på blot 3,7 sekunder. 3,7 sekunder med absolut vellyd, som du kan høre i videoen herunder. Eller brutal vellyd, skule vi måske sige:

>>Se Jaguar F-type til salg på BilBasen<<

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.