juni 19, 2024

Jo længere desto dyrere: Sådan påvirker din kørsel din bilforsikring

Bilforsikring kan være en dyr omgang, men vidste du, at dit kørselsmønster påvirker prisen på din forsikring?

AF: Zacharias Lund FOTO: Bilbasen

Det giver i bund og grund god mening, at din forsikring er dyrere, jo længere du kører. Det er dog en langt større overraskelse, hvor meget mere man betaler, hvis man kører længere end gennemsnittet.

Med udgangspunkt i data fra sammenligningstjenesten Samlino tager vi et kig på forsikringspræmierne og mere specifikt på hvor meget kan man spare, hvis man undgår søndagsturene og mindsker sine kilometer bag rattet.

Sådan påvirker din kørsel

Tre ud af fire danskere kører i gennemsnit 10.000 km årligt. Med dette antal kilometer årligt kan man slippe med at betale 6.282 kr. årligt, såfremt man har valgt den billigste gennemsnitlige forsikringspræmie. 

Kører man endnu mindre og under 10.000 km årligt, så kan man nøjes med at betale 5.141 kr. årligt eller det, der svarer til 1.141 kr. eller 22% mindre. Omvendt skal man op og betale 6.818 kr. eller 9% mere, hvis man årligt kører mellem 10.001-19.999 km. 

I den mere sjældne kategori, der omfatter dem, der kører mere end 40.000 km, er forsikringspræmien naturligt den dyreste. Her ligger den gennemsnitligt billigste præmie på 19.732 kr.

Jo længere tid man tilbringer bag rattet, desto større er sandsynligheden for at komme ud for en ulykke. Det er forsikringsselskabernes naturlige rationale bag disse prissætninger.

Valg af forsikringsselskab 

Det er ikke kun antallet af kilometer, der afgør prisen på din forsikringspræmie. Valg af forsikringsselskab kan også have indflydelse på det beløb, du skal betale for din forsikring. Det er ligegyldigt om du kører få eller mange kilometer.

Kører du, ligesom en stor del af danskerne, 10.000 km om året, er der en prisforskel på 2.604 kr. fra den gennemsnitligt billigste forsikringspræmie til den dyreste. Man kan altså spare 2.604 kr. årligt ved at vælge et andet forsikringsselskab.

Endnu større forskel er der dog, hvis du er i gruppen af danskere, der kører 10.001-19.999 km om året. Her er prisforskellen nemlig helt oppe på 3.485 kr. fra den gennemsnitligt billigste præmie til den dyreste.

Der er med andre ord penge at spare, ved at undersøge forsikringsmarkedet. Kører man ligesom mange andre danskere omkring de 10.000 km, kan der samtidig også være penge at spare ved at sløjfe søndagsture eller skære ned på kilometerne.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS