august 29, 2019

Drone afslører: Lufthavn fyldt med tilbageholdte Mercedes-modeller

Kilometervis af landingsbane tæt pakket med dyre biler. Ja, det er et imponerende syn, der møder én i denne lukkede lufthavn, hvor op mod 9.000 Mercedes-biler står opmagasineret på grund af fejl.

Af: Esben Skrumsager / d. 29. august 2019

Den næsten 2,5 kilometer lange landingsbane ved Ahlhorn-lufthavnen nær Bremen omdannes i øjeblikket til en gigantisk parkeringsplads. I flere måneder er tusindvis af nye Mercedes-køretøjer sendt til lufthavnen i det nordlige Tyskland, som er midlertidigt lukket.

Det drejer sig hovedsageligt Mercedes GLE og GLS, men også modeller som E- og C-Klasse Coupe, mange Mercedes-Maybach S-klasse og CLS er blandt de stillestående biler.

LÆS OGSÅ | Dansk premiere: 6 ting du skal vide om Mercedes CLA coupé

Ifølge Radio Bremen venter 9.000 biler fra den amerikanske Daimler-fabrik i Tuscaloosa, USA, på efterbehandling på grund af kvalitetsfejl. Ifølge mediet skal specialister på det Bremen-baserede Mercedes-anlæg derfor gennemgå bilerne og udbedre fejlene, før bilerne kan sælges i Europa.

Artiklen fortsætter under denne tyske video fra lufthavnen.

Ansat afviser sagen: “Det er bare propaganda”

At der til tider sker fejl i produktionen er naturligvis ikke forbeholdt Mercedes-fabrikken i Tuscaloosa. Tilbagekaldelser og opmagasinerede biler er ikke ligefrem sjældenheder i branchen, og derfor langer en bruger på YouTube ud efter den tyske TV-station, der har lavet optagelserne over lufthavnen:

– Det er ren propaganda. Intet andet. Jeg arbejder ved kilden, og disse påståede fejl bliver gjort større, end de faktisk er. Mercedes har en høj standard, så alt det, der ikke helt opfylder kravene, skal rettes. Det gør ethvert godt firma næsten hver dag i Tyskland, skriver brugeren, der angiveligt er ansat hos Mercedes.

Daimler ser leverandører som ansvarlige

Ifølge det tyske medie “Automobilwoche” er der i øjeblikket omkring 40.000 nye biler fra Mercedes, der ikke kan leveres. Årsagen er efter sigende problemer med SUV’ernes sæder og kofangere.

Den tyske bilproducent har udpeget to leverandører som ansvarlige, men Daimler har ikke uddybet baggrunden for den seneste SUV-masseturnering til Ahlhorn-lufthavnen.

SE OGSÅ | Video: Berner tester brølende psykopat-Mercedes

Ifølge AutoBild har koncernen udsendt en erklæring, hvor de forklarer, at “sammen med vores velprøvde og nye leverandører har vi implementeret foranstaltninger til at imødegå udfordringerne og arbejder hårdt for at vores kunder kan modtage deres nye køretøjer så hurtigt som muligt.”

Midlertidig lukning af lufthavnen

Indtil sidste år var lufthavnen i brug, men den er naturligvis ikke oplagt at bruge som landingsbane i øjeblikket.

For mindre end et år siden annoncerede virksomheden bag lufthavnen, at man “havde ansøgt om en midlertidig lukning af det specielle landingssted” hos myndighederne i en periode på cirka to år.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS