september 12, 2024

Kia EV3 bliver billigere end forventet

Sammen med priser på flere EV3-modeller kommer også nyheden om, at Kia sælger versionen med den store batteripakke 5.000 kr. billigere end forventet.

TEKST Morten Bek FOTO PR

Det ser endnu bedre ud for den nye Kia EV3, end det gjorde, da importøren for få dage siden offentliggjorde priser på basisudgaverne af elbilen med to batteristørrelser: udgaven med det store batteri bliver 5.000 kr. billigere end først forventet.

EV3 Standard Range med forhjulstræk, 204 hestekræfter og rækkevidde op til 436 kilometer starter fortsat på 269.900 kr., mens EV3 Long Range med forhjulstræk, 204 hestekræfter og den lange rækkevidde på op til 605 kilometer nu starter på 289.900 kr.

Den lavere pris er ikke den eneste nyhed fra Kia omkring EV3. Prisnedsættelsen, der er kommet i stand efter de endelige forhandlinger med fabrikken om priser, kommer sammen med priser på alle udstyrsvarianter af EV3. Basismodellerne hedder Access – derover kommer Prestige, Upgrade og GT-Line. Upgrade- og GT-Line-udstyrsniveauerne er forbeholdt EV3’ere med det store batteri.

Den hvide bil på billederne er en GT-Line (Snow White Pearl), som er EV3 i mest veludstyrede udgave. Den grå bil (Shale Grey) viser, hvordan basisudgaven Access tager sig ud.

Kia er ikke fedtede med udstyret

Vi kunne allerede i sidste uge remse standardudstyret i basismodellen, som vi nu ved hedder Access, op. Den billigste EV3 er bestemt ingen indstigningsvariant, hvor Kia har været fedtet med udstyret.

LED-lygter, alufælge, tagræling, p-sensorer for og bag, bakkamera, regnsensor, varme i forsæderne, rat i kunstlæder med varme, adaptiv fartpilot, digital instrumentering med 12,3″ skærm, infotainment med 12,3″ touchscreen, automatisk klimaanlæg med to zoner og 5″ touchscreen (men også betjening i midterkonsollen), trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto og meget andet er standard. Den pakke kan man sagtens være rigtig godt tilfreds med.

I Prestige-udgaven (plus 15.000 kr.) udvider Kia med el-foldbare sidespejle, dørhåndtag med “flush-betjening”, ekstra-mørktonede ruder bagtil, automatisk nedblændeligt bakspejl, stofindlæg i instrumentbordet, digital nøgle, trådløs opladning af smartphones og udvidet sikkerhedsudstyr med bl.a. blind vinkel-system.

Upgrade-varianten (plus 25.000 kr. over Prestige, kun med stort batteri) får man blandt andet større alufælge, el-betjent bagklap, varme i bagsædet, længdejusterbar midterkonsol, stemningsbelysning, el-betjent førersæde med hukommelse, indtræk i kunstlæder og lydanlæg fra Harman Kardon.

EV3 GT-Line (plus 15.000 kr. over Upgrade, kun med stort batteri) har specifik styling, ventilation i forsæderne, og head-up-display. GT-Line har derudover stort set samme udstyrsniveau som Upgrade.

Her er alle priserne på EV3

Som med enhver bil skal man være opmærksom på, at det koster på forbruget af køre med store hjul. Derfor har EV3-varianter med 19″ alufælge (Upgrade og GT-Line) en kortere rækkevidde. I stedet for 605 kilometer på en opladning kan de, oplyser Kia, kører op til 563 kilometer på en opladning.

EV3 Standard Range med batteri på 58,3 kWh må trække 500 kilo, hvis den monteres med trækkrog, mens EV3 Long Range med batteriet på 81,4 kWh må trække op til 1.000 kilo.

Her får du det fulde overblik over priserne på den nye EV3.

EV3 Standard Range 204 hk Access – 269.900 kr.
EV3 Standard Range 204 hk Prestige – 284.900 kr.

EV3 Long Range 204 hk Access – 289.900 kr.
EV3 Long Range 204 hk Prestige – 304.900 kr.
EV3 Long Range 204 hk Upgrade – 329.900 kr.
EV3 Long Range 204 hk GT-Line – 344.900 kr.

Metallak koster 5.999 kr. (Clear White er gratis), og Ivory Silver-matlakering koster 11.999 kr. Access kan udstyres med Assistentpakke med blandt andet blind vinkel-system til 7.999 kr., Prestige fås med en lys interiørpakke med orange detaljer (3.999 kr.) og Upgrade fås blandt andet med head-up-display til 4.999 kr., og Upgrade og GT-Line fås med soltag til 6.999 kr.

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS