Kategorier
Forbrugerstof

Køb af brugte minibiler: Hvad skal du være opmærksom på?

Ved du, hvad du skal være opmærksom på, når du køber en brugt minibil? Minibiler er populære blandt danske bilister, men du behøver ikke købe en ny model. I denne artikel kan du blive klogere på køb af brugte minibiler.

Af: Bilbasen Blog / d. 5. juli 2021

Minibiler er populære i Danmark. På listen over de mest solgte biler i Danmark i 2020, var to af de tre højest placerede modeller fra minibil-segmentet. Og med 6.553 solgte nye modeller var minibilen Peugeot 208 den mest solgte bil i Danmark overhovedet.

LÆS OGSÅ | Hvad er en minibil, og hvorfor er de så populære?

Du behøver dog ikke købe din minibil som en fabriksny model. I takt med at minibiler bliver mere populære blandt danske bilister, vokser puljen af brugte minibiler. Det betyder, at du har mange muligheder at vælge mellem, hvis du er på udkig efter en brugt bil i B-segmentet.

Køb af brugte minibiler

Når du skal købe en brugt minibil, er det en god ide først at snævre feltet ind.

De populære fabriksnye modeller fra segment B er ofte et ganske solidt valg som brugte biler. Det er økonomiske biler med fremragende benzinøkonomi og kvalitet i motor og gearskifte, som sikrer en god køreoplevelse.

Det er modeller som:

Andre minibiler på markedet med ry for at have en slidstærk motor og andre gode egenskaber som brugt bil er eksempelvis Opel Corsa, Fiat Punto og Ford Fiesta.

Huskeliste: Inden du køber en brugt minibil

Uanset, hvilken model du har udset dig, kræver det altid grundig forberedelse at købe en brugt minibil.

Inden du underskriver købsaftalen:

  • Du skal altid gennemgå den brugte minibil grundigt
  • Du skal altid prøvekøre bilen
  • Du skal altid få foretaget en brugtbilstest af minibilen, så du ved præcist, hvilken tilstand bilen er i

Hvis du køber en brugt minibil hos en privat ejer, skal du altid forholde dig til, om bilen lever op til den beskrivelse, du har læst i annoncen. Du skal spørge ind til bilens skader og servicebog, og du skal selvfølgelig være opmærksom på, om bilen har tidligere ejere end sælger.

Det er i øvrigt altid en god ide at undersøge sælgers generelle kendskab til bilen. Minibiler er populære blandt mange forskellige typer bilejere, også dem som ikke nødvendigvis er super nørdede omkring deres bil. Derfor skal du være helt sikker på, at de oplysninger, der fremgår af annoncen, rent faktisk stemmer overens med virkeligheden. Ikke fordi sælger nødvendigvis forsøger at snyde dig, men fordi vedkommende kan have misforstået noget omkring sin egen bil eller bare ikke være fuldstændigt klar over, hvordan bilen fungerer.

Du skal også være opmærksom på, at “nyligt godkendt ved syn” ikke er ensbetydende med, at bilen er i god stand. Ved et syn bliver det undersøgt, om bilen er i lovlig stand. Det er selvfølgelig et godt udgangspunkt for at købe en brugt bil, men det udgør ikke nogen garanti for, at eksempelvis motor eller gearkasse er i god form. Det er derfor, du aldrig må fravælge brugtbiltesten, når du køber en brugt minibil.