Budget for køb af den første bil

Budget for køb af den første bil
18/09/2013 admin-bilbasen
Budget for køb af den første bil

Der er mange ting, man skal være opmærksom på, når man som ung investerer i en bil. Vi har her lavet en liste over de omkostninger og forhold, du skal være opmærksom på, når du lægger budget for dit køb.

Finansiering

Et typisk billån løber over syv år og kræver, at du betaler mindst 20 procent i udbetaling. Det vil sige, hvis bilen koster 50.000 kroner, skal du selv lægge 10.000 kroner ud. Herefter kommer meromkostninger til stiftelse og månedlig ydelse.

Brændstof

Din nye bil kører enten på benzin eller diesel. Forvent, at det koster omkring én krone at køre i en benzinbil og ca. 80 øre at køre i en dieselbil – pr. km.

Almindelig vedligeholdelse

Bilen skal på værksted en gang i mellem, den skal holdes pæn og ren, ligesom du skal forvente at skifte dæk på bilen en gang i mellem. Forvent, at det koster fra 60 øre pr. km.

Ejerafgift

Ejerafgiften er en miljøafgift, som afregnes direkte til staten. Det er brændstofforbruget, der afgør hvor stor ejerafgiften er.

Forsikring

Du skal som minimum have en ansvarsforsikring, og koster bilen mere end 25.000 kroner er det også en god ide med en kaskoforsikring. Forvent, at forsikringen koster omkring 10.000 kroner årligt, hvis du både har ansvars- og kaskoforsikring.

Værditab

Bilen taber værdi i løbet af sin levetid. Billige biler taber alt andet lige ikke så meget i værdi som dyrere biler, men du kan forvente, at en bil til 50.000 kroner som tommelfingerregel bliver mindst ti procent mindre værd i løbet af et år.

 

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.