Elbiler
marts 31, 2023

Køberne efterspørger billigere elbiler – markedet leverer

Den seneste markedsrapport fra Bilbasen viser, at antallet af elbiler i et yderst attraktivt prissegment er voksende, og udviklingen fortsætter lidt endnu.

Tekst: Zacharias Lund

Flere og flere danskere er så småt ved at være klar til overgangen til elbiler. Den eneste hindring er blot prissætningen på de brugte elbiler. De seneste udviklinger i priserne på de brugte elbiler kan dog vise sig at komme de prisfølsomme købere til gode.

Antallet af elbiler til salg i prislejet mellem 200.000 og 299.999 kr. er stigende og nærmer sig snart 2.000 biler. For godt to måneder siden var der kun omkring 889 elbiler til salg i samme prissegment. En udvikling der fortsætter lidt endnu, hvis du spørger markedsanalytiker ved Bilbasen, Jan Lang.

“Vi vil se flere brugte elbiler i prisklassen fra 200.000 til 300.000 kroner i den kommende tid. Der er allerede nu tæt på 2.000 attraktive brugte elbiler i prisklassen, og vi vil se, at der kommer flere til i den kommende tid.”

Hvad kræver opladning af elbil hjemme?

Biler i prissegmentet

I dette attraktive prissegment finder man mange forskellige typer biler. Blandt andet er Volkswagens ID.3 at finde, såvel som Citroën Ë-C4. Efter de seneste prisjusteringer fra Tesla er en betydelig mængde Tesla Model 3 også at finde til under 300.000 kr.

Her er en liste med de 10 mest tilgængelige biler i prissegmentet 200.000 til 299.999 kr.:

Prisnedsættelserne er i gennemsnit 14.522 kr.

Der er generelt set mange prisnedsættelser de seneste par uger på baggrund af de store prisnedsættelser på nye Tesla. De brugte elbiler sættes også ned, men man skal ikke forvente, at de biler der på nuværende tidspunkt er i prissegmentet bliver sat yderligere ned. Faktisk er det i dette prissegment at færrest biler bliver sat ned i pris.

Det er elbiler i prissegmentet lige over (300.000 til 399.999 kr.), som generelt sættes oftest ned i pris, hvilket også understøtter det faktum, at der de næste par uger vil være en stigning i brugte elbiler til under 300.000 kr. til salg på Bilbasen.

Elbilerne bliver i gennemsnit sat ned med 14.522 kr.

Se flere elbiler til under 299.999 kr på Bilbasen.dk

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS