Ferietid: Køproblemer i Tyskland

Ferietid: Køproblemer i Tyskland
08/07/2015 admin-bilbasen

Hamborg bliver det helt store problem i Tyskland i år, og det giver udfordringer for især de jyske og fynske feriebilister

Motorvej A7 udvides fra to spor til tre i hver retning over en strækning på ca. 60 kilometer, og det medfører langt større risiko for kødannelse i især myldretiden på hverdage og hele dagen på lørdage og søndage i hele sommerferieperioden.

ADAC forventer at køretiden vil øges med op til en time for de 60 kilometer, men værre er det, at risikoen for massive kødannelser stiger markant.

Undgå Hamborg i myldretiden

”Dét bedste råd er helt at undgå Hamborg-området i tidsrummene fra 6.30 til 9.00 om morgenen og 16.00 til 18.30 om aftenen, hvor trafikken er på sit højeste. Faktisk vil jeg helt undgå at køre gennem Hamborg på lørdage i dagstiden, da vi forventer at trafikken bliver meget tæt,” siger Katrin Müllenbach-Schlimme fra den tyske bilistorganisation ADAC.

A7 er i det hele taget ramt af vejarbejde på den nordlige del fra Kassel-bakkerne og op mod Hannover og Hamborg. Der er flere lange strækninger hvor vejarbejder medfører indsnævringer af kørebanerne ned til to meters bredde og samtidig er hastighedsgrænsen nedsat til 60 km/t. Det giver især fynboer og jyder længere rejsetider til sydfrankrig, Østrig og Italien. ADAC forventer at køretiden på de omkring 950 km på A7 bliver op til 14 timer i år inklusiv pauser, hvilket er tre til fire timer mere end normalt.

”Den trafikale situation er ikke meget forandret fra sidste år til i år. I sommer vil der være rigtig mange køretøjer på vejene, og der er fortsat lange strækninger med vejarbejde, så jeg anbefaler, at man tager sig god tid. Man kan eventuelt planlægge en overnatning, og nyde den tyske natur,” siger Katrin Müllenbach-Schlimme.

Hun har et konkret råd, hvis du overvejer at køre af motorvejen, hvis der er lange kødannelser.

”Hvis meldingen lyder på kø i op til en time, så anbefaler vi, at man bliver på motorvejen. De mindre veje bliver også hurtigt bliver fyldt med biler, og generelt er vi hurtige til at rydde op ved færdselsuheld og lignende. Er der længere ophold i trafikken end en time, så kan man begynde at overveje alternative ruter,” lyder rådet fra Katrin Müllenbach-Schlimme.

Motorvej A9 er bedre

Mens jyder og fynboer kan forvente forøget køretid på A7, har sjællændere det lidt nemmere på A9. Her er ingen voldsomme vejarbejder, og derfor forventes køretiden at være normal. Der kan dog være problemer omkring München, hvor A9 møder den tværgående A8 – her er massive vejarbejder ligesom sidste år. Rejsetiden er øget med op til to timer på de omkring 130 km fra München til Salzburg som benyttes af rigtig mange danskere, som skal på ferie i Østrig og Norditalien.

Katrin Müllenbach-Schlimme opfordrer de danske feriebilister til at tjekke ADAC.de hjemmefra. De har hele sommeren en udvidet service med trafikinformationer og forslag til alternative ruter på de mest belastede strækninger.