Kategorier
Nyheder

Land Rover Bæst med 420 hk

Mens Land Rover har stoppet produktionen af den gamle Defender, så spytter diverse tuningsfirmaer ufortrødent ombygninger på gaden. En del af dem er i Zombie Apocalypse eller prepper-stil. Preppere forbereder sig på samfundets undergang og Zombie-preppere er bare en del af dem, men måske de sjoveste. Lige her giver Zombie-referencen god mening, for zombier er som bekendt levende døde – lidt ligesom den udgåede Defender, der formentlig aldrig kommer til at dø helt.

east-coast-beast-defender-2

En af ombygningerne der virkelig fanger vores opmærksomhed er denne Defender fra East Coast Defenders, som virksomheden selv kalder for Beast.

East Coast Defenders er startet af Tom Humble, der er vokset op tæt på Solihull, hvor Land Rover bygger sine biler. Da Humble flyttede til USA fik han længsel efter britiske biler, og så blev ECD undfanget.

Humble driver ECD i Florida med sin kone Emily og broderen Elliot, og deres nyeste kreation er denne Defender med motoren fra en Corvette. Nærmere bestemt er det en LS3 V8-motor med 420 hk, På den måde forener Tom Humble USA og England på bedste vis. LS3 motoren er nemlig ekstremt pålidelig og stærk.

east-coast-beast-defender-5

Præstationsmæssigt får den kantede suv noget af et boost. 0-100 km/t sker på ca. 7 sekunder. Selvom det er hurtigt, så er G63 AMG stadig hurtigere.

Men Beast er nu stadig cool. Bilen har været strippet totalt og har fået rammen galvaniseret. Træk-aksler, differentialer og bremserne er opgraderet. Den er desuden udstyret med et 4,5 tons elektrisk spil smat et bodykit fra Kahn, samt et udvendigt bur.

Beast rear

Beast er temmelig dyr. I USA vil den koste over 600.000 kr. Hvilket vil sige at den ryger over to millioner i Danmark.

Der er andre muligheder herhjemme for suv med over 400 hk (desværre ingen med udvendigt bur)– men se bare her:

 

 

>Søg alle suv med over 400 hk på BilBasen<<

 

Læs mere om East Coast Defender her.

east-coast-beast-defender-28

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.