Kategorier
Forbrugerstof Nyheder

Brugt mini-Mercedes med 360 hk og en hidsig attitude

Vi ved snart ikke hvilket tillægsord, der skal beskrive den ekstreme udvikling der er sket i GTI-feltet. I 1990’erne var 150 hk normalen, og i nullerne blev 200 hk stangvare og mod slutningen af nullerne nærmede markedets Hot Hatches sig 300 hk – og i tilfældet Ford Focus RS sneg ydelsen sig endda over.

Mercedes A45 AMG-6

Nu er vi i 2010’erne og seneste årtis store GTI’er har typisk mellem 250 og 300 hk. Seat Leon Cupra og Renault Megane RS har slåsset om de hurtigste tider på Nürburgrings Nordsløjfe indtil Honda Civic med 310 hk og et ESP-system, der var specielt udviklet til samme bane satte dem til vægs.

 

Nu kommer en ny æra af Hot Hatches – lur os om ikke det bliver den sidste på ren fossil brændsel inden vi får hybridteknik på de fleste. Trenden lige nu hedder firehjulstræk og masser af hestekræfter – ikke at der ikke stadig findes den mere traditionelle slags, men over-gti’erne får firehjulstræk. Audi S3 har haft det i årevis, men nu er selv Ford Focus RS med firehjulstræk og Seat kommer også med fut i alle fire fødder og 300 hk.

Mercedes A45 AMG-2

Det gør ugens fund også. Det er her ordbogen løber tør for superlativer – for hvad kalder man et hårdt pumpet gademissil med 360 hk fra en to-liters motor? Hyper-GTI? Über-GTI. Crazy-GTI? Og for at trumfe har Mercedes-Benz hævet ydelsen fra 381 hk! Begge versioner findes på Bilbasen

Måske betyder det ikke så meget, når først man sidder bag rattet på Mercedes-Benz A45 AMG. Med verdens højeste litereffekt i en femdørs bil cementerer Mercedes-Benz sine motorbygger-evner. Som om det ikke var nok med F1-mesterskaberne.

Mercedes A45 AMG-11

Med firehjulstræk kan du smutte til 100 km/t på bare 4,6 sekunder. Det er heftigt.

>>Søg Mercedes-Benz A45 til salg på Bilbasen<<

Mercedes-Benz A45 AMG er bare en lækker bil, som vi gerne tog på en søndagstur. Og en mandagstur. Og en tirsdags……………………………

 

(Bilen på billeder er solgt, men tak for lån af billeder til AutoFarum – bare alle tog så fine billeder af deres salgsbiler)

Specifikationer Mercedes-Benz A45 AMG

HK/Nm                                          360 hk / 450 Nm

0 – 100 km/t                                4,6 sek

Tophastighed                              250 km/t

Km/l                                              14,5 km/l

 

 

Læs mere

Ugens fund: Mercedes-Benz E63 AMG

Lydduel: C63 AMG mod BMW M5

Mercedes-Benz i anden potens

Mercedes A45 AMG-4 961500719_1

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.