Kategorier
Nyheder

Mænd drømmer, kvinder bruger fornuften

At kvinder er kendte for en stor shoppelyst er vist ikke noget nyt – der er endda lavet film om emnet – og ofte er det ikke fornuften, der styrer de mange impulskøb. Men når det kommer til familiens transportmiddel er det faktisk ofte kvinden, som leder efter de mere fornuftige alternativer, mens manden drømmer!

Denne konklusion kommer på baggrund af en ny undersøgelse baseret på 13 millioner bilsøgninger på Bilbasen.dk i løbet af 2013.Undersøgelsen viser, at mændene hovedsagligt søger på dyre, tyskproducerede biler, når de skal have skiftet modellen ud derhjemme. Især BMWs 3-serie og VW Passat er blandt de allermest eftertragtede modeller, mens den model, der topper søgningslisten er Audi A4. Det er dog ikke tilfældet hos kvinderne. Højest på deres søgelister finder man nemlig mindre og billigere biler Peugot 206, Skoda Fabia og VW Polo på toppen. Det kan være, kvinderne allerede har fået stillet deres shoppelyst i diverse tøjbutikker, men der tegner sig i hvert fald et klart billede. Markedsanalytiker hos Bilbasen, Jan Lang, siger, at de forskellige præferencer skyldes, at mænd i højere grad lader sig styre af drømmene, mens kvinderne søger ud fra en mere praktisk tilgang.

”Mænd har en tendens til at drømme sig væk i store, dyre modeller, inden de foretager deres køb. Her er kvinderne mere målrettede fra starten”.

tobiler_small

Audi A4 er mændenes favorit (til venstre), mens kvinderne oftest søger på VW Polo.

Og ifølge Spar Nord lader det til, at kvinderne som oftest får deres vilje i hjemmet. Dette har dog højst sandsynligt også noget med krisen at gøre, da den generelt har fået danskerne til at handle mere rationelt økonomisk, hvilket selvfølgelig også har givet udslag på bilmarkedet.

”I sidste ende ser det ud til, at drømmene må vige for fornuften. For faktum er, at det i stor stil er kvindernes favoritter, der ender hjemme i garagerne”, fortæller pressechef i Spar Nord, Leif Lind Simonsen.

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.