august 17, 2023

Massiv konkurrence giver store prisfald på populære elbiler

Brugtbilmarkedet er glødende og lige nu oplever vi store prisfald på nogle af de mest populære elbiler. Se hvor meget her.

AF Zacharias Lund

Helt generelt på tværs af både benzin-, diesel- og elbiler bliver de brugte biler justeret ned i pris – og det er ikke små beløb, der bliver skåret af. Bare i sidste uge blev 2.823 biler justeret ned i pris, hvilket svarer til 23% flere end ugen forinden.

Af de samlede 2.823 biler, der blev sat ned i pris, var 619 af dem elbiler. Men det er samtidig elbilerne, der står for de største justeringer. Elbilerne blev i gennemsnit sat ned med 15.372 kr.

Vi har samlet et overblik over populære elbiler og set nærmere på deres prisfald den seneste tid.

De store prisnedsættelser

Ser man på de populære modeller som Volkswagen ID.3 og ID.4, Polestar 2 og Skoda Enyaq har de alle fået et prishug den sidste måned.

Volkswagens mindste elbil ID.3 er siden den 1. juli blevet sat 21.000 kr. ned i snit. Den større ID.4 er blevet sat ned med 22.000 kr., mens søsterbilen Skoda Enyaq i gennemsnit er blevet sat ned med 24.000 kr.

Polestar 2 topper listen med en gennemsnitlig prisnedsættelse på 27.000 kr.

Af de lidt dyrere modeller er Mercedes EQE blevet sat markant ned i pris. I gennemsnit er denne model blevet sat ned med 52.000 kr. siden den 1. juli.

Disse prisnedsættelser bevidner om et yderst konkurrencepræget brugtbilmarked, der kommer forbrugerne til gode.

Elbilerne nedsættes mest

Der er lige nu stor konkurrence på burgtbilmarkedet og Teslas store prisjustering satte gang i lidt af en dominoeffekt, der fortsat kan mærkes.

Hvor den gennemsnitlige prisnedsættelser for de 2.823 biler ligger på 9.214 kr., er det tal betydeligt højere for de 619 elbiler, der blev sat ned i pris, med et gennemsnit på 15.372 kr.

Så er man på udkig efter en brugt elbil, er markedet bestemt favorabelt i denne tid. Hvorvidt disse prisnedsættelser fortsætter i samme grad er svært at spå om.


9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

https://www.bilbasen.dk/brugt/bil/Skoda/Enyaq?IncludeEngrosCVR=true&PriceFrom=0&includeLeasing=true

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Zacharias Lund

Zacharias er ved at uddanne sig til journalist på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole. Han er i forbindelse med sit studie i praktik ved Bilbasen, hvor han får lov at udnytte sin store interesse for biler.

Zacharias har trods sin korte tid som motorjournalist allerede bevæget sig rundt blandt større etablerede medier som Børsen og Bilmagasinet, hvor han også har været redaktør for årbogen “Årets Biler” i 2022 og 2023.

Ved siden af skole og praktik driver Zacharias det lille videomedie 3-Punkts-Vending, hvor han laver videoer med biler i fokus.

Zacharias er stor fan af design og flotte linjer, ligesom en vellydende og gennemført sportsvogn også nemt fanger hans opmærksomhed.

Ved Bilbasen laver Zacharias en masse forskelligt, men arbejder typisk med at skrive artikler og finde interessante artikler at bringe.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS