november 15, 2019

Rekord i crashtest: Ny højbenet Mazda scorer højest i Euro NCAP

Mazda CX-30 imponerer eksperterne hos Euro NCAP, og får den højeste rating nogensinde i voksensikkerheden. Se den fulde video af crashtesten i denne artikel.

Af: Simon Hallenslev / d. 15. november 2019

At få fem stjerner i Euro NCAPs crashtest er i dag mere eller mindre forventet. Når biler får fire stjerner, hvilket stadig er en god rating, bliver det hurtigt til en historie om, at ”det ikke er godt nok”.

Det er godt nyt, for det betyder, at bilproducenterne vægter sikkerheden højere end nogensinde før. De høje forventninger til sikkerheden betyder samtidig, at bilproducenterne skal gøre sig særligt umage, for at gøre sig bemærkede på deres Euro NCAP-resultater – og det er netop dét, den højbenede Mazda CX-30 har gjort.

”Der findes få sikrere steder at opholde sig”

Sådan har en Euro NCAP-ekspert, Matthew Avery, udtalt sig om resultatet. Her taler han specifikt om voksensikkerheden på forsæderne, hvor Mazda CX-30 har scoret en sikkerhedsrating på 99 procent.

Det er den højeste rating, der nogensinde er blevet givet for voksensikkerheden, hvilket placerer CX-30 foran biler som Alfa Romeo Giulia, Mazda 3, Volvo XC60 og Volvo V40, som alle har scoret 98 procent i voksensikkerheden på forsæderne.

Det skal dog pointeres, at Mazda CX-30 ikke er den sikreste bil nogensinde. Det er kun på det ene parameter. Men det er ganske imponerende i sig selv, særligt set i lyset af, at CX-30 er en mainstream-SUV i et overskueligt prisleje. God sikkerhed er med andre ord ikke forbeholdt det bedre borgerskab, der har råd til milliondyre tyskere.

SE OGSÅ | Video: Her er de værste og de bedste biler i år

På parameteret børnesikkerhed, som inkluderer sikkerheden omkring børn i børnesæder og disses ISOFIX-tilslutning, er det Mercedes CLA, der scorer højest med en rating på 91 procent. Samme result får den i fodgængersikkerhed, hvor den ligeledes ligger nummer ét.

I de elektroniske sikkerhedssystemer er det Tesla Model 3, der er højdespringeren med 94 procent i rating, med et pænt spring til andenpladsen Citroën C5 Aircross, som scorer 82 procent.

I videoen herunder kan du se hvordan Mazda CX-30 klarer sig i de forskellige crash- og sikkerhedstests. Videoen er offentliggjort af Euro NCAP selv.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS