Kategorier
Nyheder

Mazda – Du siger det forkert!

Det er måske fornærmende at sige, at du udtaler Mazda forkert, men vi har aldrig hørt en dansker sige Mazda, som en japaner ville sige det.

På den anden side så er der også en del, der siger Peugeot, som pissjø eller pesjo, mens det ifølge den danske pressechef, Hanne Langsig Sørensen hedder pøsjo, hvilket er nemt at huske, hvis bare man tænker på pølse og chokolade, og hvem gør ikke det en fem-ti gange om dagen?

Det med bilnavne er til diskussion, og er vel også lidt en smagssag om det skal tilpasses vores breddegrader. Volkswagen må i hvert fald finde sig i at blive kaldt vv, folkswagen og folkevogn, mens det korrekte på tysk er fau-ve eller folkswagen.

Tilbage til Mazda, for nogle gutter fra Mighty Car Mods, der laver en glimrende Youtube-kanal for motortosser, har bedt en japansk pige om at udtale de japanske mærker på japansk, og ikke alle er lige ud ad landevejen. Lexus lyder i hvert fald ikke som Leksus, og Mazda, tjah døm selv i videoen herunder.

Vi har aldrig sagt det rigtigt, har du?

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.