april 28, 2015

1.001 Nm i Ugens Fund

Det var meningen at Ugens Fund skulle være en Mercedes-Benz Pagode fra 1960’erne. Den klassiske cabriolet, der bare er steget og steget i pris. Charmerende og uimodståelig. Men i søgningen over Mercedes-Benz cabriolet dukkede denne SL 65 op, og så var det alligevel som om den Pagode blev glemt. Efterladt i støvet.

Vi har før rost Mercedes-Benz C63 AMG med V8 sugemotor til skyerne, ja, faktisk foretrukket den over den mere magtfulde, nyere V8 med turbo. Og den gamle V8 vinder stadig en lydduel med SL65 AMG i vores ører, meeen vi kunne godt overtales til at acceptere en V12 med bi-turbo, ja, der er to.

Der er i hvert fald mindst 612 gode grunde til at gøre det, hvis vi snakker hestekræfter. Eller også skulle vi bare tage drejningsmomentet, der har en nærmest magisk værdi på 1.001 Nm.  En VW up! har 95 Nm – bare lige til sammenligning. Det betyder at motoren er klar til at rykke din nakke i smadder stort set uanset omdrejningstal.

V12 er i øvrigt den optimale konstruktion i en personbilsmotor, hvis vi taler vibrationer. Den er balanceret uden balanceaksler. Lyden er temmelig meget anderledes end en V8, hvor den naturlig ubalance og antallet af antændinger laver en helt anden lyd. Lyt bare til en SL65 AMG lige her (spol til 0.30):

Mercedes-Benz SL65 AMG 2005 – specifikationer

HK/Nm 612 hk / 1001 Nm
0 – 100 km/t 4,2 sek
Tophastighed 250 km/t
Km/l 6,6 km/l

Mercedes-Benz SL 65 SL65 Rear SL65 Interior

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS