Test: Nio ET5 har, hvad der skal til – men prisen spænder ben
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Af: Bilbasen Blog / d. 12. juni 2021
Drømmer du om en god gammeldags bilferie i Europa? I 2021 er miljøzoner en af de ting, du skal forberede dig på, inden du tager afsted.
Miljøzoner er som regel oprettet i større byer, som du skal have et miljømærkat eller forhåndsregistreret din bil for at køre ind i.
Lad det være sagt med det samme: Miljøzoner kan i første omgang virke som et uoverskueligt bekendtskab. Derfor anbefaler vi først og fremmest, at du undersøger på forhånd, hvilke miljøzoner gør sig gældende i de større europæiske byer, som du planlægger at besøge i forbindelse med din bilferie.
Du kan finde de relevante oplysninger ved at kontakte landets ambassade i Danmark eller relevante turistorganisationer. Du kan som regel også finde informationer om miljøzoner online ved at besøge det lokale bystyres hjemmesides (her kan du eksempelvis læse om miljøzoner i Berlin, og hvad du skal gøre som besøgende bilist i den tyske hovedstad).
Miljøzoner er i udgangspunktet kendetegnet som større sammenhængende byområder, hvor længere tids trafik har medført en risiko for forurenet luft til skade for byens borgere. Derfor har lokale bystyrer eller nationale myndigheder indført miljøzoner. Miljøzonerne har det formål at begrænse trafikken generelt og særligt begrænse adgangen for de mest forurenende køretøjer.
Det er din bils forureningsgrad, eksempelvis om den kører på el, benzin eller diesel, som afgør hvilket miljømærkat, bilen kan få, og hvilke zoner den må køre i. Et miljømærkat koster som regel i omegnen af 200 kroner, og det kan erhverves online. Prisen kan dog variere alt efter by og land. Du placerer miljømærkatet i bilens forrude. Du risikerer en bøde fra 80 og helt op til 2.000 euro, hvis du ikke kan fremvise miljømærkat i de berørte zoner.
Allerede i 2008 begyndte flere tyske storbyer at indføre miljøzoner. I 2021 er miljøzoner udbredt til det meste af Europa inklusiv de mest populære rejselande for danske turister:
Ovenstående er blot et udpluk af de destinationer, som har indført miljøzoner i Europa i 2021. Uanset hvilken europæisk storby, du skal besøge, anbefaler vi, at du undersøger de gældende miljøzoner, før du som bilist besøger byen.
Nio ET5 lægger sig solidt i slipstrømmen på storebror ET7 med en pris, der er mere spiselig – men er den spiselig nok?
Hvornår kan det egentlig betale sig at reparere på en gammel bil, man gerne vil sælge? Læs med her og find ud af det.
Føler du, at livet bag rattet af din Golf eller Focus er lidt langtrukkent? Vi har samlet tre bud på biler med over 250 hk, der kan gøre livet lidt sjovere, uden det koster spidsen af en F-35.
Det ser ud til, at Volvo EX90 bliver præcist den strømførte luksusssvensker, vi alle regner med. Vi har fået første kig på flagskibet.
EQS SUV 680 er den første elbil fra Mercedes-Maybach, og den 658 hk stærke SUV er smurt ind i luksus og overflod.
Volkswagen har premiere på sit nye elektriske flagskib – ID.7. Den store model kommer med ny elmotor med 286 hk og rækkevidde op til 700 km.
Lancia skal tilbage på landkortet, og det sker med en genstart. Ny designlinje, italiensk luksus – og i 2024 den første nye model. Konceptbilen Pu+Ra viser vejen.
Launch control. To ord du nok ikke havde forventet at høre i sammenhæng med en Volkswagen Lupo, men den er god nok. Ugens fund er et komplet sindssygt et af slagsen.