august 8, 2023

Nissan i priskrig: Ariya falder til 329.900 kr.

Nissan skærer – igen – i priserne på elbilen Ariya. Forhjulstrukne udgaver falder med op til 30.000 kr., og med 63 kWh-batteri starter Ariya på 329.900 kr. – med det store batteri på 374.900 kr.

TEKST OG FOTO Morten Bek

Nissan tør, hvor andre ikke gør. Meget få elbiler er sat ned i pris, selv om Tesla i januar smed en bombe på markedet med sine vilde prisnedsættelser på Model 3 og Model Y, men Nissan slog i marts op til 35.360 kr. af Ariya. I april kom så et nyt basisudstyrsniveau til, så den billigste Ariya kom ned i fornuftige 359.900 kr.

Det har sikkert fået kunder ud til forhandlerne og har resulteret i flere Ariya på vejene, men i forhold til det svimlende antal Model Y, som danskerne køber, er det ikke imponerende. Så nu sætter Nissan igen priserne ned. Denne gang med op til 30.000 kr. på modeller med forhjulstræk.

Den nye startpris for Ariya er dermed 329.900 kr., som sender elbilen fra Nissan helt ned i Model 3-territorium. De eneste andre mellemstore elektriske crossovers i den prisklasse er Skoda Enyaq og VW ID.4, men de har begge noget kortere rækkevidde end den billigste Ariya, og Enyaq har kun 148 hk og kommer med meget lidt udstyr.

404 kilometer rækkevidde i basismodellen

Ariya med forhjulstræk kommer i to batteriversioner, som hver fås i tre udstyrsniveauer. Billigste model, den til den nu meget attraktive pris fra 329.900 kr., kommer med 214 hk, batteri på 63 kWh, rækkevidde på 404 kilometer og opladning med op til 130 kW ved en lynlader – og 22 kW ved en AC-lader.

Merprisen for at få det store batteri på 87 kWh, som sikrer en rækkevidde op til 536 kilometer, er 45.000 kr., som giver en frapris på 374.900 kr. Med det store batteri kommer også en lidt stærkere elmotor med 238 hk, men yderligere forskelle er der ikke.

De tre udstyrsvarianter Engage, Advance og Evolve kommer alle med rigtig meget udstyr, så der er ingen problemer i at holde sig på laveste eller næstlaveste niveau. Fra Engage til Advance betaler man 20.000 kr. ekstra, fra Advance til Evolve er merprisen 34.000 kr.

Basismodellen Engage leveres som standard med LED-lygter, 19″ alufælge, varmepumpe, adaptiv fartpilot, blind vinkel-system, aut. klimaanlæg med to zoner, digital instrumentering og infotainment med skærme på 12,3″, navigation, trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto, bakkamera, nøglefri betjening og el-justerbare forsæder.

Advance kommer yderligere med blandt andet varme i forruden, 360 graders kamera og udvidet førerassistance, og Evolve spiller rollen som topmodel med Bose-lydanlæg, head-up-display, panoramasoltag, forsæder med køling og el-justerbart rat.


Se flere brugte Nissan Ariya til salg på Bilbasen lige her

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS