september 6, 2019

Nissan Qashqai – Finalist i Årets Brugtbil 2019

Den første Qashqai startede bølgen af crossovers, og det er en populær sag i Danmark. Ofte er Nissan Qashqai den bedst sælgende nye bil.

Af: Ebbe Sommerlund / d. 25. september 2019

En høj bil med fornuftige driftomkostninger og en rigtig skarp pris er en opskrift, som vi kan lide i Danmark. Vejene myldrer med Nissan Qashqai.

Den første generation af Nissan Qashqai har været med i finalen til Årets Brugtbil flere gange. Den har dog aldrig svunget sig helt op på toppen af podiet.

>> Find modellen til salg på Bilbasen <<

Nu er anden generation med i finalen, men den kommer heller ikke helt til tops, selvom Qashqai er populær. Første generation døjede lidt med dårligt stof på sæderne og billig plastkvalitet. Der er anden generation, som kom i 2014 bedre selvom det stadig er tydeligt, at det er en billig bil.

Køreegenskaberne og den tekniske finesse imponerer ikke rigtig. Qashqai er en høj og billig bil for mennesker, der ikke går synderligt op i køreegenskaber-.

Du kan læse om de andre finalister her: Årets Brugtbil 2019: Se de 5 finalister

Hvilke årgange?

Det er anden generation, der er med i kåringen. Den kom i 2014

LÆS OGSÅ: Årets Brugtbil 2019 og konkurrenterne

Hvilke motorer er interessante?

Hvis du har brug for en diesel, så er alle varianterne gode og solide motorer – hvis de kører længere ture. 1,2 DIG-T, hvilket betyder turbomotor med direkte indsprøjtning, klarer opgaven okay uden at være decideret fantastisk. I 2018 afløses den af en 1,3, som er langt bedre. 1,6 DIG-T har noget mere power, men er også markant mere tørstig.

Hvad skal du kigge efter?

Der var en del problemer med automatgearkasserne i de første biler fra 2014. Så leder du efter automatgear skal du få tjekket bilen grundigt inden køb. En Qashqai vil gerne have lidt ekstra rustbeskyttelse, når den skal fræse rundt på saltede danske vinterveje. Og så en spøjs detalje: FDM og Applus ser flere skader på styretøjet, end på mange andre biler. Formentlig fordi nogle tror, at en Qashqai kan klare lidt offroad; det kan den ikke.

Hvad siger synshallerne?

De tyske synhaller siger, at bilen klarer sig to procentpoint bedre end gennemsnitsbilen.

Fakta om bilen

Nissan Qashqai, årgang 2014-2017

Antal til salg: 337

Tidligere ejere rating: 4,3/5

Reservedelsprisindeks: 102 (1,5dCI)

Serviceprisindeks: 104 (1,5dCI))

Billigste brugtbil til salg: 116.000 kr (1,5dCI)

Gennemsnitspriser: 214.000 kr (afrundet)

Antal dieselbiler til salg: 205

Antal benzinbiler til salg: 132

Liggetider: 49 dage

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS