maj 11, 2023

Nu kan du købe Formel 1-legendes Ferrari F40

Din VW Polo-firmabil blegner lidt ved siden af den Ferrari F40, som verdensmesteren Alain Prost modtog i 1990. Nu sælges legendens tidligere firmabil på auktion.

Tekst: Simon Hallenslev
Foto: RM Sotheby’s

Det var absolut ikke en Hr. Hvem som helst, Scuderia Ferrari landede til deres Formel 1-team i 1989. Det var en af sportens absolut mest velrenommerede stjerneskud, Alain Prost, som på dette tidspunkt allerede havde tre verdensmesterskaber på sit CV.

Foruden en garanteret klækkelig hyre måtte Ferrari også behage den franske superstjerne med en firmabil af kaliber. Derfor gav de ham en Ferrari F40.

Privat må franskmanden efter alt at dømme have været mest til biler fra hjemlandet. Prost brugte nemlig aldrig bilen og solgte den hurtigt videre efter modtagelse. Siden har den været i hænderne på nænsomme samlere, hvorfor den nu ryger på auktion med under 5.000 km på klokken.

Den rigtige specifikation

Den Rosso Corsa-røde F40, der nu skal bortauktioneres, har indgået i adskillige privatsamlinger, siden Prost skilte sig af med den. Den første var forretningsmand og Ferrari-samler Graham de Zille, der fik den signeret af Prost.

LÆS OGSÅ | Ugens slagtilbud? Mike Tysons Ferrari er til salg

Dernæst tæller den komplette ejerliste adskillige prominente forretningsfolk. Der er med andre ord tale om en meget eftertragtet bil, og det skyldes ikke alene historien om Formel 1-legenden. Denne F40 står i den helt rigtige specifikation.

Produceret i 1990 er den nemlig den rene og rå version, før Ferrari lavede en amerikanervenlig opdatering. Den står således uden katalysator og justerbar undervogn, hvilket er eftertragtet blandt samlere.

Derudover har den ‘Ferrari Classiche’ certifikat, hvilket betyder, at chassis, motor, gearkasse og paneler står i original stand.

Benzintankene, der er kendt for at mørne, er skiftet som led i et omfattende service i 2019. Dækkene er 10 år gamle, men fire nye følger med, og det manglede da også bare. Bilen står nemlig til at indbringe et hammerslag mellem 18.000.000 og 22.000.000 kr.

Showbil

Selvom det er den rå version, der giver sine 478 hk på baghjulene fra den stride, turbodrevne V8-motor, så vil den næppe blive brugt, som du og jeg ønsker det. Denne Ferrari F40 er nemlig en decideret showbil, hvis skæbne med al sandsynlighed er at pynte i en samling.

LÆS OGSÅ | Ugens fund: Abarth 695 er den eneste minibil fra Ferrari

Foruden den omfattende ejer- og servicehistorik kommer bilen nemlig også med et originalt værktøjssæt i intakt stand, skræddersyet Schedoni-kuffertsæt samt selvfølgelig den originale frontspoiler.

Sammen med det eftertragtede Ferrari Classiche-certifikat og uhørt lave kilometerstand landede bilen en sølvmedalje ved prisuddelingen for klassiske Ferrari-modeller i 2016. En prisuddeling, der blev afholdt i forbindelse med fejringen af Ferraris 70-års fødselsdag i Maranello.

Historien, specifikationen og standen gør, at denne Ferrari F40 er en hellig gral for velhavende samlere. Den får en ny ejer om i morgen, når RM Sotheby’s slår med hammeren. Se hele auktionsannoncen hos RM Sotheby’s lige her.


Find brugte modeller fra Ferrari til salg på Bilbasen:

9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

BMW iX1 sniger sig ned på 395.000 kr.

Den elektriske iX1 – og søstermodellen iX2 – er faldet 25.000 kr. Med priser fra 395.000 kr. står elbilerne bedre i et marked med hård konkurrence, men der er stadig plads til forbedringer.

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS