Test: Mini Aceman har ikke det, der skal til
Mini Aceman kunne være den gyldne middelvej mellem elbilerne Cooper og Countryman. I stedet falder den ned mellem to stole. Test af Aceman SE med 218 hk og JCW-styling.
TEKST Morten Bek FOTO PR
I starte af marts kunne Bilbasen vise de første billeder af afløseren til Danmarks lige nu billigste elbil, den aldrende MG ZS EV. På det tidspunkt kendte vi ikke til meget mere end bilens størrelse og design – og vi kendte heller ikke det officielle navn på den nye elbil.
Nu er flere detaljer om bilen på plads, og modellen kommer på markedet i Danmark sidst på foråret som MGS5. I kraft af at MGS5 er betydeligt større end ZS EV (den nye er 448 centimeter lang), så skal den nye MG spille med i samme klasse som Ford Explorer, Renault Scenic E-Tech og den nye Skoda Elroq. Det er, mildest talt, hårde konkurrenter.
LÆS OGSÅ | MG smider MG4 ud til fordel for en ny
Da priserne på MGS5 først kommer til på et senere tidspunkt, er det for tidligt at sige, om MGS5 har en chance. Men MG Motors formår at sælge MG4, som MGS5 er baseret på, til priser, som lige nu begynder ved kun 184.999 kr.
Vi kender lige så lidt til de danske priser, som vi gør det til danske modelprogram for MGS5. Alle informationer stammer fra den engelske hjemmesidde, hvor priser og al information om den elektriske crossover allerede findes.
I England sælges MGS5 som SE, SE Long Range og Trophy; når de danske navner på de forskellige versioner er på plads, bliver der sandsynligvis tale om Standard, Comfort og Luxury som navne for niveauerne. I første omgang vil den danske importør ikke tage basismodellen med det lille batteri på programmet, men i stedet fokusere på udgaven med længst mulig rækkevidde.
Alle udgaver har baghjulstræk, så forskellen ligger i batteristørrelse, rækkevidde og motorydelse. Basismodellen har et batteri med en kapacitet på 49 kWh (anvendelig kapacitet 47,1 kWh), en rækkevidde op til 338 kilometer og en elmotor med 170 hestekræfter.
SE Long Range og Trophy, som vi forudser i Danmark vil hedde Comfort og Luxury, har en elmotor med 231 hestekræfter og et batteri på 64 kWh (62,1 kWh anvendelig kapacitet) og en rækkevidde op til 477 kilometer.
Når det kommer til selve det at oplade den nye MGS5, så kan det tilsyneladende ske med op til 135 kW ved en DC-lynlader. Optimale betingelser gør, at basismodellen kan gå fra 10-80 procent på 24 minutter – modellerne med det større batteri skal bruge 28 minutter.
Hvis de danske udstyrsvarianter kommer til at svare til versionerne på det engelske marked, så vil basisudgaven af MGS5 have LED-lygter, tagræling, alufælge, digital instrumentering med 10,25″ skærm, infotainment med 12,8″ touchscreen, adaptiv fartpilot, blind vinkel-system, bakkamera, trådløs opkobling til Apple CarPlay/Android Auto, navigation og batterivarmer. SE Long Range, som vil blive basismodel i Danmark, har samme udstyrsniveau – men altså større batteri.
For at få sædevarme foran, varme i rattet, regnsensor, el-betjent bagklap, trådløs opladning af smartphones og justerbar lændestøtte i førersædet skal man op i den højeste udstyrsvariant. Men det er, som sagt information, som vi endnu ikke ved om også vil gælde Danmark.
Mini Aceman kunne være den gyldne middelvej mellem elbilerne Cooper og Countryman. I stedet falder den ned mellem to stole. Test af Aceman SE med 218 hk og JCW-styling.
Der gemmer sig to elmotorer med i alt 340 hestekræfter i GTX-udgaven af VW ID. Buzz. Det gør den hurtigere, end man skulle tro, men nok også hurtigere, end det er nødvendigt.
Bigster er den største Dacia nogensinde. Den lander i maj som hybrid og mild-hybrid med firehjulstræk til fornuftige priser fra 339.990 kr.
Den amerikanske præsident har bestemt, at der den 2. april kommer 25 procent told på biler og bildele fra andre lande. Det kan betyde færre nye biler – og dårligere biler – i fremtiden.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.