Kategorier
Test og anmeldelser

Ny modelvariant fra Skoda

Rapid Spaceback er Skodas nyeste kreation. Den er allerede landet hos de danske forhandlere til en startpris fra 183.000 kr.  

skoda rapid

Rapid Spaceback er en helt ny modelvariant, der især henvender sig til yngre børnefamilier, som i dagligdagen har behov for en økonomisk og fornuftig bil med masser af plads. Spaceback er designet med udgangspunkt i Skodas Combi-modeller, men hældningen på Rapid Spacebacks bagklap er markant mere svungen og giver derved et mere dynamisk og sportsligt udseende.

Rapid Spaceback, der størrelsesmæssigt ligger mellem de populære modeller Fabia Combi og Octavia Combi, har en stor bagklap, der giver nem og ubesværet adgang til det rummelige bagagerum. Bagagerummet rummer helt op til 1380 liter, hvis man slår de bagerste sæder ned og 415 liter med bagsæderne i normal siddestilling.

Startprisen på 183.000 kr. er inklusive leveringsomkostninger, men kun i Spaceback med 1.2 TSI benzinmotor med 86 hk. Prisen for Rapid Spaceback med Common-Rail turbodiesel-motor starter ved 220.000 kr. for en 1.6 TDI CR med 105 hk. Rapid fås med fire forskellige motorer: 1.2 TSI med 86 hk, 1.2 TSI med 105 hk, 1.4 TSI DSG med 122 hk og 1.6 TDI CR med 105 hk. Senere i 2014 kommer Rapid Spaceback med GreenLine motorer. Alle motorer fås i tre udstyrsvarianter: Active, Ambition og Elegance. Det giver optimal mulighed for at opfylde de fleste behov for både motorkraft og komfort. Allerede fra Active udstyrsniveauet får man eksempelvis aircondition, el-ruder foran og højdejusterbart førersæde som standard.

Rapid Spaceback har indbygget et væld af ”Simply Clever”-detaljer, der gør hverdagen lettere. Eksempelvis isskraberen, der er monteret på indersiden af tankdækslet. Dermed undgås det, at sne og is fra ruderne fyger ind på sæderne. En anden smart detalje er den vendbare bagagerumsmåtte, der er forsynet med gummi på den ene side og stof på den anden side. Så er man forberedt på al slags transport.
Rapid har opnået de maksimale fem stjerner i den vigtige Euro NCAP kollisionstest og er en af de mest sikre biler i sin klasse. Rapid har eksempelvis antiudskridningssystemet ESC og seks airbags som standard.

 Skoda Rapid Spaceback:

– Startpris – 183.000 kr.

– Bagagerum -1380 liter

– 1.2 TSI benzinmoter, 86 hk.

– indbygget ”Simply Clever”

– fem stjerner i NCAP test

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.