september 28, 2022

Ny rekord: Flere end 5.000 brugte elbiler på Bilbasen

Elbiler fylder mere end nogensinde før. Det sætter sit præg på brugtmarkedet, hvor der for første gang er over 5.000 elbiler til salg på Bilbasen.

TEKST Morten Bek FOTO  Simon Hallenslev/PR

Antallet af elbiler på de danske vejer stiger hurtigt, og udbuddet af nye elbiler er på bare få år eksploderet. Nye bilmærker som NIO og BYD er på vej til at starte salget op i Danmark, og det giver de etablerede mærker noget at tænke over – og det giver kunderne fremragende muligheder for at finde den perfekte elbil.

Hvad der er populært på markedet for nye biler, må nødvendigvis også blive populært på brugtmarkedet i løbet af nogle år.

LÆS OGSÅ: Årets Brugtbil 2022 er en elbil – Tesla Model 3

En ny analyse fra Bilbasen viser, at elbilerne for alvor har slået i gennem på brugtmarkedet. Elbilerne er etableret som gængse og normale varer, og der er rekordmange brugte elbiler til salg på Bilbasen.

Tesla Model 3 er Årets Brugtbil 2022, og i uge 38 var den rigt repræsenteret på brugtmarkedet. Tæt på 20 procent af alle elbiler til salg var Model 3

5.100 brugte elbiler til salg på Bilbasen

Det samlede antal brugte biler til salg på Bilbasen steg fra 54.300 biler i uge 37 (12.-18. september) til 54.800 biler i uge 38 (19.-25. september), og aldrig tidligere har udbuddet af elbiler været så stort.

Antallet af elbiler til salg steg for første gang nogensinde til flere end 5.000 i uge 38 – i alt cirka 5.100 elbiler er til salg på Bilbasen.

LÆS OGSÅ: NIO jagter Tesla – første elbil klar i oktober

Særligt en bilmodel skiller sig ud blandt elbilerne. Tesla Model 3, som i sidste uge blev kåret til Årets Brugtbil 2022 for blandt andet det gode ladenetværk og høj ydelse for pengene, er den absolut mest talrige elbil på Bilbasen.

Model 3, som kom på markedet i 2019, fandtes i uge 38 til salg i flere end 950 eksemplarer på Bilbasen. Den amerikanske model står dermed for tæt på 20 procent af det samlede udbud af elbiler.

I skrivende stund findes Model 3 i 970 eksemplarer på Bilbasen.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS