Guide til køb af nye biler

Guide til køb af nye biler
05/12/2013 admin-bilbasen
Guide til køb af nye biler
Guide til køb af nye biler

De fleste af os kender glæden og duften af ny bil. En splinterny bil er næsten altid ensbetydende med gode oplevelser. Følelsen af ny bilmekanik, friske dele og et pletfrit indtræk er uden sammenligning. Men inden du når så langt, er der nogle ting, du skal være opmærksom på – derfor har vi lavet denne guide.

Forberedelse

Inden du lader dig selv drømme for meget, er det en god idé at afklare hvilke ønsker og krav, du egentlig har til en ny bil. Du kan søge inspiration online eller i bilmagasiner, og ellers stille dig selv spørgsmål, som fx:

  • Har jeg brug for meget bagageplads hele året rundt?
  • Hvor mange sæder skal jeg bruge til daglig?
  • Hvor langt kører jeg hvert år?
  • Hvor mange penge har jeg at købe for?

Budget

Der er mange omkostninger ved at have en bil, og derfor er det en god idé at lægge et budget, så du kan få en idé om de samlede omkostninger. Herunder skal du huske at medregne finansiering, forsikring, ejerafgift, service og brændstof.

Benzin, diesel eller el

Der er både fordele og ulemper ved de forskellige typer af brændstof. Dieselbiler er bedst til lange pendlerture, og man siger som udgangspunkt, at du skal op over 25.000 km. om året, før en dieselbil kan betale sig. Omvendt er elbiler geniale, hvis du hovedsagligt færdes i byen.

Leasing eller køb

Nogen gange kan der være penge at spare ved at lease en bil i stedet for at købe, og andre gange er et køb bedst for sparegrisen. Men der er ingen gyldne regler, så du må have lommeregneren frem og regne på de forskellige tilbud.

Bilen ved forhandleren

Når du er ude at kigge på dine ønskede biler hos forhandleren, skal du især lægge mærke til detaljer såsom plads, siddekomfort og aflæggeplads. Sæt dig ind i bilen og medbring fx en barnevogn, hvis det er aktuelt.

Udstyr

Når du sammenligner priser, er det vigtigt at huske, at der er prisforskelle på udstyr. Og udstyr er bestemt ikke billigt, så tænk derfor grundigt over, hvad du har brug for. Du bør også tage det forbehold, at noget udstyr kan eftermonteres, mens andet ikke kan, og udstyr som fx aircondition vil gøre bilen lettere at sælge igen.

Garanti

Der er stor forskel blandt de forskellige garantier alt efter hvilken bilproducent, du køber fra og hvor mange kilometer, du kører om året. En længere forsikring kan spare dig for mange ærgrelser og ressourcer, så undersøg denne parameter grundigt.

Prøvetur

Det lyder som en kliche, men en god lang prøvetur er altså vigtigt. Her får du en fornemmelse for, hvordan bilen er at køre og hvad du synes om motoren, gearkassen, støjniveau, sædekomfort osv. Det er vigtigt, du har det godt i den bil, du vælger at investere i.

Service

Hos langt de fleste bilforhandlere, kan du også få en serviceaftale med i købet. Her er du for et fast beløb sikret en bestemt form for service i fx tre eller fem år. Det er især vigtigt at overveje, hvis du skal køre langt og meget i din bil.

Rabat

Det er efterhånden blevet kutyme at forhandle om prisen, når man køber en ny bil. Der sker derfor ikke noget ved at forsøge, så længe man ved, at mærkerne giver helt forskellige rabatter, som kan få fra et par tusinde til 80.000.

Finansiering

Der er typisk fire forskellige måder at låne bil på; banklån, lån via finansieringsselskab, prioritetslån og realkreditlån. Priserne på finansiering svinger meget, så indhent forskellige tilbud fra banker og bilforhandlere. Herefter kan du sammenligne årlige omkostninger på dem alle.

Gode råd

Har du brug for flere gode råd? Så anbefaler vi dig at tage et kig på:

Forsikring

Forsikringer har vidt forskellig pris afhængig af din alder, anciennitet og bopæl. Forsikringerne kan ofte vise sig at være meget favorable, og det er derfor vigtigt at undersøge markedet grundigt. Spørg især efter selvrisiko, glasdækning, lånebil, førerskade og trinstigning.

Slutseddel

Den underskrevne slutkontrakt er dit bevis på, at den nye bil er din. Husk at tjekke kontrakten godt igennem, inden du skriver under.

Download denne guide til køb af nye biler som pdf – print den evt. ud og medbring den næste gang du ser på ny bil.

Held og lykke med at finde din nye bil – og husk du kan altid finde en brugt bil på BilBasen.