Kategorier
Nyheder

Politiet tester: Nye fotovogne på vej

Når det kommer til fotovogne, er du vant til at kigge efter en VW Transporter med højt tag i siden af vejen, men snart bliver der mere at holde øje med. Der er nemlig nye fotovogne på vej.

Tekst: Simon Hallenslev / Coverfoto: Politi / d. 18. oktober 2021

Når der skal købes ind i det offentlige, sker det via udbud. Det offentliggøres, at et nyt produkt eller en ny tjeneste behøves. Herefter har private virksomheder mulighed for at byde ind med deres løsning inden for en given tidsramme. Til slut er det op til den givne offentlige instans hvilket produkt, der opfylder opgaven bedst til den bedste pris.

Udbudsrunder gør sig gældende uanset om der skal købes hundelorteposedispensere til den lokale park eller hundevogne til landets politi. Ordren af biler til hundepatruljerne er eksempelvis, som vi tidligere har skrevet om på Bilbasen, tilfaldet Volvo V90 efter adskillige tests og inputs fra blandt andet hundeførerne.

Nu er en ny udbudsrunde i gang. Denne gang er det nye automatiske trafikkontroller (ATK), bedre kendt som fotovogne, der bliver testet langs de danske veje.

En VW Caddy med kamera

Ved man lidt om biler, genkender man hurtigt ATK-vognene i dag. Det er altid en neutralt lakeret VW Transporter med et lille, hævet tag. Derfor var det med stor undren, at Bilbasen redaktionen stødte på en VW Caddy med kameraudstyr i bagsmækken på Åboulevarden i København. Bilen var under opsyn af flere færdselsbetjente. Herudover stod en stor trafikkegle, hvorpå der stod ‘TEST’ og et fartmålingsikon.

Til Bilbasen bekræfter Christian Berthelsen, politibetjent ved det Nationale Færdselscenter hos Rigspolitiet, at der i øjeblikket bliver testet forskellige typer nyt kameraudstyr samt placeringer af udstyr i andre biler, der for fremtiden kan udgøre de nye ATK-vogne. Den kamerapakkede VW Caddy på Åboulevarden var derfor rigtigt nok en fotovogn.

LÆS OGSÅ | Regeringen vil gøre det endnu dyrere at køre for stærkt

Disse tests udføres som del af en ny udbudsrunde, som Rigspolitiet kører i øjeblikket. Christian Berthelsen understreger, at de tests der udføres i øjeblikket er i den tidlige opstartsfase. Derfor er der langt fra valgt nogen endelig løsning, ligesom han heller ikke kan bidrage med yderligere information om de nye fotovogne eller kamerasystemer.

Sikkert er det dog, at der er nye systemer i udbud. Om de nye fartmålingssystemer skal pakkes væk i en VW Caddy eller en lignende kasseformet bil er ikke til at svare på endnu. Uanset hvad bliver spændende at se, hvad politiets våben mod fartsyndere bliver for fremtiden!

Har du mødt lignende tests af nye fotovogne eller lignende ATK-kameraudstyr på de danske landeveje, er du velkommen til at skrive til undertegnede.

Af Simon Petry Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon roder med.

I sit arbejde på Bilbasen kombinerer Simon en brændende passion for biler med sin viden fra Copenhagen Business School. Når artiklerne forfattes, er det derfor ikke kun med en dybtliggende interesse for biler, men også med omtanke for ting som SEO-optimering og korrekt markedskommunikation.