august 27, 2019

Omregistrering af bil – Sådan er reglerne

Reglerne for omregistrering af bil er klare og beskytter både køber og sælger. Vi oplyser dig om, hvad du skal være opmærksom på.

Af: Jacob Dalby / d. 27. august 2019

Omregistrering af bil – hvorfor?

Når en brugt bil skifter hænder skal den omregistreres til den nye ejer. Det er vigtigt at lave ejerskiftet, så det er køber, der fremover bliver opkrævet afgifter og ansvarsforsikring.

Bøderne for fartovertrædelse og andre trafikforseelser skal jo også helst komme til rette ejermand. Processen for omregistrering af bil afhænger af køretøjets type – og hvor digital du synes du er.

Omregistrering af bil – hvordan?

Reglerne foreskriver, at den nye ejer skal omregistrere sin nye bil inden tre uger. Sker det ikke kan sælger afmelde køretøjet hos Skat. Det er derfor vigtigt, især for sælger, at der bliver underskrevet en slutseddel og at den gemmes som bevis for, hvornår handelen er indgået.

Omregistrering af bilen kan ske på tre måder. To af dem kræver, at du som ny ejer møder op personligt med registreringsattest, billedlegitimation og bevis på forsikring. Enten på et af Skats fire motorekspeditioner i Aalborg, Aarhus, Odense eller Høje Taastrup eller hos en nummerpladeoperatør i form af en synshal eller en bilforhandler. Find din nærmeste nummerpladeoperatør her.

Det er dog både nemmest og billigst at omregistrere bilen online.

Omregistrering af bil online – hvordan?

Skats Motorregister kan du fra sofaen omregistrere din nye bil inden for få minutter. Dog er det kun helt almindelige køretøjer, du kan omregistrere online. Taxaer, bil til kørestolsbrugere og en række andre køretøjer skal omregistreres ved at møde op personligt. Det samme gælder biler med ønskenummerplader.

På hjemmesiden skal du bruge dit Nemid og bilens registreringsattest for at omregistrere bilen. Herefter modtager den nye ejer, i løbet af 14 dage, en ny registreringsattest og vil fremover blive opkrævet afgifter, forsikring og eventuelle bøder for trafikforseelser.

Du skal være opmærksom på, at når først omregistreringen er gået igennem, kan den ikke fortrydes. Taster du forkert, skal du betale for en ny omregistrering så det kan godt betale sig, at tage sig god tid.

Hvad koster omregistrering af bil?

Prisen for omregistrering af bil afhænger af metoden du benytter. Den billigste er online til 340 kr. Hos Skats motorekspeditioner tager de 380 kr. plus et gebyr på 100 kr. for personlig betjening.

LÆS OGSÅ | Hvordan får jeg min skrotpræmie?

Nummerpladeoperatørerne tager også 380 kr. men her kan gebyret for den personlige betjening variere. Typisk mellem 100 og 300 kr.

Omregistrering af bil – hvem betaler?

Det er købers ansvar at få sin nye, brugte bil omregistreret og betaler derfor typisk også for ejerskiftet. Det kan være en god ide at lave omregistreringen på stedet når slutseddellen skrives under – så er I sikre på, at det bliver gjort i tide.

Køber skal desuden undersøge, om bilen har overholdt syn. Hvis ikke skal den lige en tur forbi synshallen. Det kan du læse mere om i vores artikel om bilsyn.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Jacob Dalby

Med baggrund i motorsporten fylder biler med sportslige egenskaber det meste af Jacobs bevidsthed – både nye og brugte giver smil på læben.

Det siges i øvrigt, at Jacob kunne køre før han kunne gå, så interessen for biler startede tidligt. Interessen udviklede sig til passion og siden har arbejdet som motorjournalist på blandt andet Bil Magasinet fyldt det meste af de vågne timer.

Forbrugerstof og vejledning er også blandt Jacobs kernekompetencer og han er ikke ked af at fortælle dig, hvilken bil du skal købe næste gang.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS