april 13, 2023

Omregistrering af bil: Sådan sørger du for korrekt ejerskifte af bilen

Når du har købt en brugt bil, skal ejerskabet overdrages til dig. Men hvordan laver du et ejerskifte af en bil? Læs med her.

Af: Bilbasen Blog

 I dette blogindlæg kan du læse om:

 • Omregistrering er meget nemt og hurtigt, og foregår i dag via appen “Ejerskifte”
 • Du kan også foretage en omregistrering online på Motorregistrets hjemmeside
 • Det koster et gebyr på 340 kr. at foretage et ejerskifte af en bil uanset hvordan du gør det

Forestil dig, at du har fundet din nye, brugte bil, og du kan allerede fornemme, hvordan det bliver at trille afsted på arbejde og ferie i den. Den er købt og betalt, og nu skal du og den tidligere ejer blot omregistrere bilen. Så er den officielt din.

Men hvordan laver man et ejerskifte af en bil?

Tidligere har det været forholdsvis bøvlet, fordi man skulle ind på en ikke særligt brugervenlig hjemmeside hos Motorregistret under Skat.dk, og have en kode fra registreringsattesten klar.

Sådan fungerer det ikke længere.

Der er nemlig udviklet en app med det præcise formål, at gøre det nemt at overføre ejerskabet af en bil fra sælger til køber.

Appen hedder “Ejerskifte” og er udviklet af Skatteforvaltningen. I den kan køber og sælger logge ind og foretage ejerskiftet.

Du kan hente appen i App Store og hos Google Play

Det eneste, du skal bruge for at omregistrere din bil via appen Ejerskifte, er MitID eller NEMid til at logge ind i appen med.

Sådan foregår omregistrering af bil med appen Ejerskifte

Når I er klar til at omregistrere bilen, kan I fuldføre processen i fem trin, som kun tager få minutter:

 1. Både sælger og køber downloader appen og logger ind med MitID eller NEMid.
 2. Derefter skal sælger vælge det køretøj, han eller hun ønsker at sælge, og generere en kode, som deles med køberen. 
 3. Køberen indtaster koden og påbegynder derefter omregistreringsprocessen. 
 4. Ved omregistreringen skal køberen vælge sit forsikringsselskab. 
 5. Til sidst skal køberen betale et gebyr på 340 kr. for omregistreringen og vil herefter blive registreret som bilens nye ejer i Motorregisteret.

Sådan! Nu kan du køre ud i det blå vel vidende, at bilen står i dit navn. Efterfølgende vil du inden for kort tid, modtage en registreringsattest med posten.

Omregistrering af bil via Motorregistret

Hvis du ikke har adgang til en smartphone, som kan benytte Ejerskifte-appen, er det stadig muligt at omregistrere din bil. Den næstbedste løsning er at foretage omregistrering via Motorregistret, som du får adgang til hos Skat online.

Det er stadig dig som køber, der står for omregistreringen og for at kunne gennemføre processen hos Skat, skal du have følgende klar:

 • Bilens seneste registreringsattest
 • NemID eller MitID
 • Betalingskort

På registreringsattesten finder du en kode, som skal tastes ind i forbindelse med omregistreringen. 

De fleste danskere vælger at foretage omregistrering eller afmelding af deres bil gennem Motorregistret på Skats hjemmeside, dog er det billede ved at ændre sig, efter appen Ejerskifte er lanceret. 

Det er vigtigt at være opmærksom på, at visse typer køretøjer, såsom lastbiler og traktorer, ikke kan omregistreres online. I stedet skal omregistreringen ske ved en nummerpladeoperatør eller en af Skats motorekspeditioner.

Omregistrering af bil
Omregistrering af bil

Sådan foregår omregistrering ansigt til ansigt

Er du totalt offline? Selvom vi lever i et digitaliseret samfund, er det ikke alle, der er trygge ved teknologien. Derfor er det stadig muligt at møde op personligt og omregistrere en bil.

Det sker på enten Motorstyrelsens motorekspeditioner eller hos en nummerpladeoperatør, og du skal have følgende med:

 • Seneste registreringsattest
 • Billed-ID
 • Bevis på ansvarsforsikring
 • En fuldmagt, hvis du ikke ejer bilen
 • Betalingskort

Du skal dog være opmærksom på, at omregistrerer du bilen ved personligt fremmøde, vil det koste flere penge end hvis du foretager omregistreringen online. Der er nemlig et ekstra gebyr for personligt fremmøde.

Omregistrering hos Motorstyrelsens motorekspeditioner

Der er kun fire steder i landet, hvor du finder Motorstyrelsens motorekspeditioner. Til gengæld er de fordelt således, at du ikke behøver køre land og rige rundt for at finde en. Motorstyrelsens motorekspeditioner er placeret i Høje Taastrup, Odense, Aarhus og Aalborg.

Omregistreringen koster 380 kr. og dertil et gebyr på 200 kr. for personligt fremmøde.

omregistrering af bil

Omregistrering hos nummerpladeoperatør

Hvis du ønsker personlig assistance til at omregistrere din bil, kan du også besøge en nummerpladeoperatør, som kan være enten en synshal eller en forhandler. Bemærk, at det koster mere end at gøre det online, da der tillægges et gebyr, og prisen kan derfor variere fra sted til sted. 

Du skal medbringe de samme dokumenter som ved omregistrering på en af Motorstyrelsens motorekspeditioner: En registreringsattest, billedlegitimation, et bevis på ansvarsforsikring og en fuldmagt, hvis du ikke ejer bilen.

Omregistrering hos nummerpladeoperatør koster 380 kr., og der er ligeledes et gebyr for personligt fremmøde, men der kan være forskellige priser, afhængig af, hvor du henvender dig. Derfor er det en god idé at spørge på forhånd, så du ikke bliver overrasket.

Hvornår skal du omregistrere bil?

Når en person sælger sin bil, er det køberen, der er ansvarlig for at omregistrere eller afmelde køretøjet, således at køberen registreres som bilens nye ejer i Motorregisteret.

Det er påkrævet ved lov at omregistrere bilen, og køberen skal gøre det indenfor fire hverdage efter købet. 

Indtil køretøjet er omregistreret, er sælgeren forpligtet til at betale afgifter og ansvarsforsikringer på bilen. Det er dermed også i sælgerens interesse at omregistrering sker hurtigt.

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen Blog

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS