Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Det er ikke til at se, men Volkswagens ID.4 og ID.5 bærer på store nyheder. Nye elmotorer, nyt og mere overskueligt infotainment med 12,9” skærm og lys i et vigtigt panel.
TEKST Morten Bek FOTO PR
Volkswagen præsenterer opdaterede udgaver af ID.4 og ID.5 ikke som faceliftede biler, men som modeller med forbedringer og fornyelser, som flyder ind i produktionen uden stor fanfare. Det giver god mening, for udefra vil der ikke være noget at se. Det er teknikken, der har fået en kærlig behandling.
Udgangspunktet for fornyelsen af ID.4 og ID.5 er den nye ID.7. Det er fra den, der kommer en ny, meget stærkere og mere effektive elmotor i de baghjulstrukne udgaver – og og versionerne med firehjulstræk får også et skud ekstra hestekræfter.
Som i ID.7 er der også et nyt infotainmentsystem med forbedret funktionalitet og større skærm i ID.4 og ID.5, og så er der en detalje, som vi har ventet på: Touch-panelet lige under infotainmentskærmen til klimatemperatur, sædevarme og volumen har fået baggrundsbelysning. Det er et nødvendigt skridt, som så i princippet ikke er så nødvendigt, som det var i starten af karrieren for ID.4 og ID.5.
For mens touch-panelet ved infotainmentskærmen fra starten var den eneste direkte vej til at ændre temperatur, så er der kommet permanent temperaturvalg i bunden af infotainmentskærmen. Infotainmentsystemets touchscreen vokser fra 10/12” til 12,9”, så mens man ikke kan få den 15” store skærm fra ID.7, så får man et klart bedre og mere overskueligt infotainmentsystem end før.
I førersædet kan de fornyede modeller også kendes på to andre ting. Den lille “skifteklods” til at vælge Drive, Reverse, Park og Brake er fjernet fra siden af den lille skærm til instrumenteringen. Som i den nye Passat sidder en separat vælger nu på ratstammen.
Der vil være mere at mærke, når man sætter i Drive og kører af sted i de nyeste ID.4- og ID.5-versioner. De baghjulstrukne udgaver kommer nu med 286 hk (op fra 204 hk), mens 4Motion-udgaven af ID.4 med tidligere 265 hk nu har 299 hk. Også topmodellerne med GTX-navnet har fået et ekstra boost: Ydelsen i ID.4 GTX og ID.5 GTX rykker fra 299 hk til 340 hk.
For kunder som vælger den justerbare undervogn med adaptive dæmpere, vil ny software og flere sensorer gøre, at spændet mellem blød og fast affjedring vil føles større end hidtil.
Batteristørrelsen på 77 kWh er bibeholdt, og ID.4 og ID.5 får ikke det nye batteri på 86 kWh fra ID.7. Forklaringen kan være, at de to crossovermodellers akselafstand ikke tillader flere battericeller. Men ny batteristyring kan der sandsynligvis opnås lidt længere rækkevidde – men det er oplysninger, som vi endnu ikke har, ligesom vi ikke ved, hvornår de opdaterede biler introduceres.
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.