Opel Frontera Electric og Citroën-modellerne Ë-C3 og Ë-C3 Aircross deler teknologier og meget af designet - og så deler det et batteri med en kapacitet på 44 kWh. Alt efter model kan rækkevidden strækkes til mellem 303 kilometer (Frontera Electric og Ë-C3 Aircross i højeste udstyrsvarianter) og 326 kilometer (basisudgaven af Ë-C3).
Men vores erfaring med Ë-C3 på kolde vinterdage viser, at platformen ikke er helt optimal; uden varmepumpe og andet end simpel batteristyring lider rækkevidden - og DC-ladehastigheden er virkelig ringe.
Ladehastigheden gør de to Stellatis-mærker ikke noget ved, men med et større batteri, som i første omgang fås i Frontera Electric, stiger rækkevidden. Forbruget falder samtidig fra et snit på 18,2 kWh for hver 100 kilometer (danske modeller er opgivet til 17,6 kWh) til 15,8 kWh for hver 100 kilometer.
Der er ingen forklaring eller hentydning til, hvorfor forbruget med det nye og større batteri er markant lavere. Opel oplyser simpelthen bare, at Frontera Electric med det nye batteri har et lavere forbrug.







103 kilometer mere på en opladning
Den nye batterimulighed, der kommer med tilnavnet Extended Range, giver en kapacitet på 54 kWh, og det er meget sandsynligt, at der er tale om et nyere batteri. DC-ladekapaciteten er også her 100 kW, men med et større batteri går der fire minutter ekstra til en 10 til 80 procent opladning: 30 minutter. Vel at mærke med garanti IKKE, hvis det er vinter.
Så hellere glæde sig over, at de 10 kWh ekstra i batteriet giver plads til lidt længere ture. Frontera Electric i basisudgaven med det lille batteri har en WLTP-rækkevidde på 305 kilometer, men med 103 kilometer ekstra kommer Extended Range-versionen op på 408 kilometer.
Der er intet boost til elmotoren. Ydelsen forbliver på beskedne 113 hestekræfter, og selv om vi ikke ved, om det nye batteri nødvendigvis giver en større vægtforøgelse, er det ret sandsynligt. Men som basal elbil skal Frontera Electric bare have nok til, at man kan klare sig, og der er ingen grund til at tro andet.
Men hvad skal det så koste? Nyheden er så frisk at der endnu kun er priser for det tyske marked. Merprisen for batteriet på 54 kWh er 16.500 kr. i Tyskland, og kan den danske importør lande en merpris på 15.000 kr. (selvfølgelig gerne lavere), vil Frontera Electric Extended Range koste 214.990 kr. i Danmark.