Kategorier
Nyheder

Oplev en jetbil i Danmark

Hvis du hører torden den 7. eller 8. juni, så er det muligvis bare en jetbil, der brænder petroleum på DHB ved Billund

Den burde egentlig have siddet på et jetfly, men Gerd Habermann har bygget hjul og karrosseri på en Prat & Whitney jetmotor med 15.000 hestekræfter, og så kalder han den for en jetbil. Eller Dragon Hunter, hvis vi skal have kælenavnet med.

Når tyskeren skruer sig ned i det lille cockpit lige foran den tontunge jetmotor og starter den op, så kan det høres flere kilometer væk. Og når han få sekunder senere tænder for efterbrænderen og med en meterlang stikflamme brager ned ad racerbanen, rammer han 327 km/t på under 8 sekunder.

Dette djævelske maskineri kan ses og ikke mindst høres på årets DHB på Vandel, der løber af stablen den 6.-8. juni på Flyveplads Vandel.

Her kæmper en masse danskere om at have Danmarks Hurtigste Bil – ingen af dem kommer hurtigere afsted end Gerd Habermann

Du kan læse mere om arrangementet her

Skal du til DHB i år? 

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.