oktober 6, 2016

Penge ud af vinduet: Så meget værdi mister din nye bil

Det er ingen hemmelighed, at din nye bil falder i værdi, så snart du kører den ud over kantstenen hos forhandleren. Men hvor mange penge drejer det sig egentlig om? Hos Bilbasen.dk har vi lavet regnestykket.

Der er nemlig ingen vej udenom. Sværger du til den liflige duft af ny bil, kan du godt indstille dig på, at det kommer til at koste i den anden ende. En tommelfingerregel, der gør sig gældende allerede fra dag ét.

octavia

Bilbasen.dk’s beregning, lavet for Penge & Privatøkonomi, viser nemlig, at det første år på landevejen også er det absolut værste for værdien af en ny bil. Her forsvinder i gennemsnit hele 20% procent af nyprisen. Efter 4 år er ca. 50% procent af nyprisen forsvundet. Og det er endda i bedste fald. Blandt de biler, hvor det står værst til, er værditabet helt op imod 70%.

Ifølge Jan Lang, Bilbasen.dk, skyldes de voldsomme værditab først og fremmest de rekordhøje afgifter, der betales på nye biler herhjemme.

Beregningen viser, at det generelt går hårdest ud over biler i mikro- og mini-klassen. Her er prisen på nye modeller de seneste år blevet væsentlig lavere, og derfor er det ikke så attraktivt at købe en brugt model, som det tidligere har været. Nyprisen på en Toyota Aygo er eksempelvis faldet fra ca. 130.000 til 90.000 siden 2009.

mondeo

Blandt de biler, der holder værdien bedst er fællesnævneren ifølge ham en konservativ nypris samt et ry for høj kvalitet og lang holdbarhed. I den kategori finder vi blandt andet populære familiebiler biler som Skoda Octavia, Ford Mondeo og VW Passat, der alle ligger med et værditab omkring 50% over de første 4 år. Se hvilke biler der holder værdien bedst og dårligst nedenfor.

10 biler, der holder værdien bedst. Afskrivning i parentes

1. Skoda Octavia (48%)

2. Skoda Fabia (48%)

3. Kia Ceed (48%)

4. Toyota Avensis (49%)

5. Ford Mondeo (49%)

6. Ford Focus (50%)

7. VW Passat (50%)

8. Ford C-Max (50%)

9. VW Touran (50%)

10. Hyundai i30 (50%)

 

5 biler, der holder værdien dårligst. Afskrivning i parentes

1. Alfa Romeo Mito (67%)

2. Chevrolet Cruze (66%)

3. Chevrolet Aveo (65%)

4. Subaru Outback (65%)

5. Alfa Romeo 159 (64%)


Fælles for alle biler i undersøgelsen er et ejerskab på minimum 4 år, en kilometerstand over 80.000 og et efterfølgende salg i stand A/B. Undersøgelsen er lavet af Bilinfo og Bilbasen for Penge & Privatøkonomi.  


FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS