Ny el-crossover: MGS5 klar mod Renault Scenic E-Tech og Skoda Elroq
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den faceliftede Polestar 2 kommer med længere rækkevidde end først lovet. Med op til 654 kilometer på en opladning tilbyder Long Range-versionen til 415.000 kr. usædvanligt lang rækkevidde.
TEKST Morten B. Bek FOTO PR
Der er milepæle for elbiler, som der er milepæle for mennesker. Nogle milepæle er mere imponerende end andre, og en rækkevidde i en ny elbil på 400 kilometer svarer til, at man står ud af sengen. Det er, for de fleste mennesker, en milepæl, som vi ikke giver den store opmærksomhed.
600 kilometer for en ny elbil. Så er vi ved at være der, hvor opmærksomheden tager til. Polestar havde allerede tidligere lovet mere end 600 kilometer for Long Range Single Motor-versionen af den facelifede Polestar 2 – op til 635 kilometer på en opladning med baghjulstræk og nyt batteri med en kapacitet på 82 kWh.
LÆS OGSÅ | Polestar 2 har nyt design og 635 km rækkevidde
Det tal var slet ikke det endelige tal, viser det sig nu. Den rækkeviddemæssigt bedste Polestar 2 kan nemlig mestre 654 kilometer på en opladning, og dermed har WLTP-godkendelsen frigivet endnu 19 kilometer på en opladning. Det er 104 kilometer mere end den gamle Long Range-udgave.
Med 654 kilometer på en opladning, som kan foregå med op til 205 kW ved en DC-lader, er der luft ned til de bedste konkurrenter. Hyundai Ioniq 6 77,4 RWD (priser fra 399.995 kr.) krænger sig, på trods af sit vindglatte karrosseri, “kun” op på 614 kilometer på en opladning, og Tesla Model 3 Long Range Dual Motor (priser fra 389.990 kr.) takker af ved maksimalt 602 kilometer.
Til 415.000 kr. er den faceliftede Polestar 2 Long Range Single Motor fornuftigt prissat overfor konkurrenterne, men man skal være klar over, at der skal betales for bl.a. adaptiv fartpilot, som i Pilot-pakken koster 20.000 kr. og varmepumpe, som med Plus-pakken koster endnu 40.000 kr. De priser gælder i øvrigt for alle Polestar 2-varianter, at der skal investeres 60.000 kr. for at få adaptiv fartpilot og varmepumpe – som en Ioniq 6 til 399.995 kr. har som selvfølgeligt standardudstyr.
LÆS OGSÅ | Duel: Kan BMW i4 hamle op med futuristisk Hyundai Ioniq 6?
Kan man nøjes med en rækkevidde på 532 kilometer (og opladning med op til 135 kW), fås basismodellen Standard Range Single Motor til 390.000 kr. Topmodellen Long Range Dual Motor med 421 hk og rækkevidde på op til 591 kilometer koster fra 440.000 kr.
700 kilometer er den næste milepæl i klassen, hvor vi finder Polestar 2, Hyundai Ioniq 6, BMW i4, Tesla Model 3 og snart også BYD Seal. Den første bil, i hvert fald som det ser ud lige nu, med 700 kilometer indenfor rækkevidde, er Volkswagens nye ID.7, der skulle komme på markedet i efteråret.
Brugte Polestar 2 til salg på Bilbasen
Se flere brugte Polestar 2 til salg på Bilbasen
Bilbasen har allerede afsløret designet på efterfølgeren til Danmarks billigste elbil, MG ZS EV. Nu kommer der også langt flere fakta på bordet for afløseren, som hedder MGS5.
Den nye Kia EV3 med 604 kilometer rækkevidde og Prestige-udstyr til spotpris på privatleasing: 1.495 kr. om måneden i 36 måneder. Man skal bare være klar til høj engangsydelse.
Hvert år findes Årets Bil i Danmark og Årets Brugtbil – og i samme genre kåres Årets Varebil. I 2025-kåringen er et meget varieret felt kogt ned til fem modeller.
XPeng G6 har kun været på markedet i Danmark siden august, men nu er den model forældet. I Kina har XPeng præsenteret en G6 med hurtigere opladning, designændringer og mere lækkert interiør.
Den nye udgave af Lexus’ luksus-SUV har fedt design, tonsvis af udstyr og en attraktiv pris. Men affjedringen og drivlinjen i plug-in hybriden hænger ikke sammen.
Elbiler er kommet for at blive! Det vælter ind med nye modeller på markedet i Danmark, og vi har lavet en liste med alle elbiler i Danmark i 2025 – inklusive priser og rækkevidde på de forskellige modeller.