juni 26, 2023

Polestar 2 sniger sig op på 654 kilometer på en opladning

Den faceliftede Polestar 2 kommer med længere rækkevidde end først lovet. Med op til 654 kilometer på en opladning tilbyder Long Range-versionen til 415.000 kr. usædvanligt lang rækkevidde.

TEKST Morten B. Bek FOTO PR

Der er milepæle for elbiler, som der er milepæle for mennesker. Nogle milepæle er mere imponerende end andre, og en rækkevidde i en ny elbil på 400 kilometer svarer til, at man står ud af sengen. Det er, for de fleste mennesker, en milepæl, som vi ikke giver den store opmærksomhed.

600 kilometer for en ny elbil. Så er vi ved at være der, hvor opmærksomheden tager til. Polestar havde allerede tidligere lovet mere end 600 kilometer for Long Range Single Motor-versionen af den facelifede Polestar 2 – op til 635 kilometer på en opladning med baghjulstræk og nyt batteri med en kapacitet på 82 kWh.

LÆS OGSÅ | Polestar 2 har nyt design og 635 km rækkevidde

Det tal var slet ikke det endelige tal, viser det sig nu. Den rækkeviddemæssigt bedste Polestar 2 kan nemlig mestre 654 kilometer på en opladning, og dermed har WLTP-godkendelsen frigivet endnu 19 kilometer på en opladning. Det er 104 kilometer mere end den gamle Long Range-udgave.

Den næste milepæl er 700 kilometer hos Volkswagen

Med 654 kilometer på en opladning, som kan foregå med op til 205 kW ved en DC-lader, er der luft ned til de bedste konkurrenter. Hyundai Ioniq 6 77,4 RWD (priser fra 399.995 kr.) krænger sig, på trods af sit vindglatte karrosseri, “kun” op på 614 kilometer på en opladning, og Tesla Model 3 Long Range Dual Motor (priser fra 389.990 kr.) takker af ved maksimalt 602 kilometer.

Til 415.000 kr. er den faceliftede Polestar 2 Long Range Single Motor fornuftigt prissat overfor konkurrenterne, men man skal være klar over, at der skal betales for bl.a. adaptiv fartpilot, som i Pilot-pakken koster 20.000 kr. og varmepumpe, som med Plus-pakken koster endnu 40.000 kr. De priser gælder i øvrigt for alle Polestar 2-varianter, at der skal investeres 60.000 kr. for at få adaptiv fartpilot og varmepumpe – som en Ioniq 6 til 399.995 kr. har som selvfølgeligt standardudstyr.

LÆS OGSÅ | Duel: Kan BMW i4 hamle op med futuristisk Hyundai Ioniq 6?

Kan man nøjes med en rækkevidde på 532 kilometer (og opladning med op til 135 kW), fås basismodellen Standard Range Single Motor til 390.000 kr. Topmodellen Long Range Dual Motor med 421 hk og rækkevidde på op til 591 kilometer koster fra 440.000 kr.

700 kilometer er den næste milepæl i klassen, hvor vi finder Polestar 2, Hyundai Ioniq 6, BMW i4, Tesla Model 3 og snart også BYD Seal. Den første bil, i hvert fald som det ser ud lige nu, med 700 kilometer indenfor rækkevidde, er Volkswagens nye ID.7, der skulle komme på markedet i efteråret.


Brugte Polestar 2 til salg på Bilbasen

Se flere brugte Polestar 2 til salg på Bilbasen

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS