Nyheder

Dansk politi køber nye patruljebiler

Volvo V90 Politi
Snart kommer politiets hundepatruljer til at køre udrykning under samme forudsætninger, som deres svenske og norske kollegaer. Politiet har nemlig netop bestilt 490 Volvo V90 til deres hundeførere.

Af: Simon Hallenslev / d. 24. oktober 2020

Det er slut med de blå Ford Mondeo og VW Touran, når ordensmagten rykker ud med schæferhunde i bagagerummet. Efter en lang udbudsrunde med 10 forskellige modeller i spil, er de sidste kruseduller nu sat på den købskontrakt, der giver de danske hundepatruljer svensk stål at køre udrykning i.

Helt specifikt er der tale om Volvo V90 B5 diesel med firehjulstræk, mild hybridsystem og Momentum-udstyrspakke. At valget er faldet på Volvo, er ikke alene et resultat af en udbudsrunde, men også af faglige og professionelle inputs fra de hundeførere, der kommer til at bruge patruljebilen.

Volvo V90 Politi

Specialbygget svensker

Når ordensmagten bestiller nye biler, fungerer det ikke på samme måde, som når Hr. og Fru Danmark gør det. Der er mange parametre, der skal tages hensyn til. I dette tilfælde er det særligt hundevelfærden, der har været et vigtigt parameter – fra hundenes indstigningshøjde til tilpasning af hundebure i bagagerummet.

Svenske Volvo er absolut ikke ubekendt med at levere patruljebiler, som skal kunne noget, der ligger ud over det sædvanlige. Volvo V90 kører nemlig allerede som patruljebil i Sverige, Norge, Italien, Storbritannien og Holland.

LÆS OGSÅ | Bag facaden: Her er politiets heftige vognpark

Derfor har Volvo en specialafdeling, som specifikt beskæftiger sig med patruljebiler. Volvo Special Car Products leverer derfor en Volvo V90, som har forstærket chassis, bremser og undervogn, der kan klare tørre tæsk, selv med betjente, hunde og det habengut, der måtte følge med.

Den Volvo V90, som det danske politi har bestilt, får også en øget åbningsvinkel på bagdørene, så det er lettere at skubbe kriminelle ind på bagsædet. Det er også Volvo selv, som klarer opbygningen og tilpasningen af hundebure, som sikrer, at disse ikke presses ind i kabinen, hvis patruljevognen påkøres bagfra.

Volvo V90 Politi
Simon - billede
Om forfatteren

Simon Hallenslev

Artikler om gamle såvel som nye biler, de seneste nyheder til bilentusiaster og afsendelse af Bilbasens nyhedsbrev er det, som Simon i det daglige roder med. På Bilbasen kombinerer han sin viden om ting som SEO og klik-rater fra CBS med den brændende passion for biler.