InspirationUgens fund

Ugens fund: Fuldt udstyret politibil med V8

Af i Inspiration, Ugens fund
Den oser langt væk af kaffe og donuts. Sådan en Plymouth Fury i fuld politihabit er som taget ud af en amerikansk film. Og den kan blive din!

Af: Ebbe Sommerlund / d. 07. marts 2019

Den har bil og så en gang donuts og kaffe. Så er politi-illusionen på plads. En fuldt udstyret Plymouth Fury er til salg på Bilbasen lige nu. Den perfekte bil, hvis du bare elsker opmærksomhed.

>> Se den til salg på Bilbasen <<

LÆS OGSÅ | Sådan spotter du en civil politibil

politibil med udstyr

Klassisk politibil med en doven V8 på næsten seks liter

En Plymouth Fury var en helt almindelig familiebil. Lidt kedelig ville nogen måske sige dengang, men med fuldt politi-udstyr, så er der noget mere Fury over udstrålingen.

LÆS OGSÅ | 10 biler med latterlige navne

Havde bilen gjort tjeneste som Highway Patrol, så var der krav til ydelse og præstationer. Af den grund kunne en Plymouth Fury fås med en 7,2-liters V8 – det som amerikanerne kalder en 440 cui (cubic inch= kubiktommer). Så var der mere skud i kareten.

Doven V8

Der var næppe samme krav til ydelsen til en patruljevogn i Bronx. Men der er dog en – efter europæisk standard – ordentlig moppedreng under hjelmen på denne bil.

LÆS OGSÅ | Bag facaden: Her er politiets heftige vognpark

Her finder du nemlig en 5,9-liters V8. Så det lyder stadig rigtig amerikansk. Ydelsen er formentlig ikke mere end 170-180 hestekræfter, hvilket var standard dengang.

politibil med udstyr

Politi-udstyret er stakket op i bilen. Læg også mærke til ratgearet.

Politibil med udstyr i bunkevis

Ud fra billederne ser det ud til, at kabinen står rigtig flot. Men det er ikke indtrækket, der fanger blikket først. Det er i stedet den enorme mængde isenkram.

Her er kasser og knapper til at styre sirene og blink samt en politiradio med rør – det er ret så BOSS.

I det hele taget er det er temmelig fed og speciel bil sådan en Plymouth Fury. Med til bilen følger en bog med fartbøder og kort over distriktet på Upper Manhattan.

Hvis det frister med en patruljevogn i indkørslen, kan se flere billeder af bilen og finde kontaktinformationer på sælgeren i salgsannoncen her på Bilbasen.

SE OGSÅ | Fotovogne: Sådan ved du, om du er blevet fotograferet

politibil med udstyr

Fastelavn er mit navn... Og prisen for bedste udklædning synes inden for rækkevidde.

Om forfatteren

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.