Forbrugerstof

Brændstofpriser i Europa: Så store er forskellene

Af i Forbrugerstof
Er du i gang med at planlægge en bilferie? Brændstofpriserne i Europa byder på store indbyrdes forskelle mellem landene. Læs om prisforskellene her og se, om det kan betale sig at vælge destination efter brændstofpriserne.

Af: Bilbasen Blog / d. 11. juni 2021

Hvis du planlægger en større europæisk roadtrip på et begrænset budget, kan du med fordel være opmærksom på benzinpriserne. Hvert fald afslører den nyeste opgørelse fra ADAC (Allgemeiner Deutscher Automobil-Club) store forskelle i brændstofpriserne i Europa.

Om prisforskellene er store nok til ligefrem at vælge destination på baggrund af benzinpriserne, kan du blive klogere på i denne artikel.

Hvis du eksempelvis kører 2.000 kilometer i Spanien i en bil, som kører 20 kilometer per liter benzin, skal du bruge omkring 870 kroner på brændstof. Kører du samme distance i eksempelvis Italien, skal du betale omkring 1.200 kroner for benzin.

Selvom de procentuelle forskelle på benzinpriserne kan være store, er den reelle forskel i kroner og øre relativt begrænset. Som ovenstående regnestykke viser, skal du køre endog rigtigt, rigtigt mange kilometer på din europæiske rundtur, før eventuelle forskelle i benzinpriser bliver den faktor, der enten vælter eller redder dit samlede feriebudget.

Derfor må anbefalingen være, at du i første omgang vælger feriedestination på baggrund af landets andre kvaliteter og ser stort på brændstofpriserne.

Campingvogn eller autocamper?

En faktor, du skal være opmærksom på i forhold til brændstofpriser, er dit køretøj. Hvis du eksempelvis kører på europæisk roadtrip i en autocamper, stiger dine udgifter til brændstof markant. En autocamper kører typisk 8-10 kilometer per liter brændstof, og derfor skal du aflægge tankstationerne omkring dobbelt så mange besøg som i en almindelig personbil. Derfor bliver brændstofpriserne pludselig mere interessante at holde øje med.

Samme dynamik gør sig gældende med campingvogne, som også trækker ekstra kilometer ud af bilens rækkevidde.

Der kan i øvrigt være andre faktorer end hvilket land, du befinder dig i, som har betydning for den aktuelle brændstofpris. Det er eksempelvis velkendt, at tankstationer langs motorvejen ofte er dyrere at tanke brændstof på end tankstationer, som er placeret længere væk fra motorvejen.

Et andet anekdotisk fif går ud på at vælge tankstationer, som ligger i kort afstand til flere andre tankstationer, og derfor må formodes at holde benzinpriserne lave af hensyn til konkurrencen.

Find din bil på Bilbasen

Gå på jagt efter fine familiebiler, sprøde sportsvogne eller fede firehjulstrækkere. På Bilbasen finder du mere end 50.000 biler til salg, så der er helt sikkert også en drømmebil til dig.