Kategorier
Forbrugerstof Spørg redaktionen

Problemer med at få bilen i bakgear? Prøv med 3. gear.

Sophia spørger:

Kære Bilbasen

Jeg har ofte problemer med at få bilen i bakgear. Især når det er koldt udenfor og bilen også er kold er det et problem. Når det sker træder jeg på koblingen mange gange, og nogle gange må jeg trække hårdt i gearstangen for at få den i bakgear. Jeg vil nødig ødelægge noget. Er der noget jeg kan gøre ved problemet uden at gearkassen skal repareres eller kommer jeg til at hænge på en dyr regning?

Venlig hilsen

Sophia

 

Redaktionens svar:

Hej Sophia

Hvis du har problemer med at få bilen i bakgear, så findes der et nemt råd som ofte virker. På biler med manuelt gear naturligvis. Du sætter blot gearstangen i 3. gear med koblingen trådt ned og flytter gearstangen hurtigt tilbage til bakgear. Det er simpelt, det er nemt og det virker i de fleste tilfælde. Nogle bruger 2. gear, men jeg synes det er nemmere med 3. gear.

Det skal lige siges, at hvis bilen er svær at få i alle gear, så kan det skyldes en træt kobling, men det lyder ikke til at være tilfældet. Man kan også prøve med et additiv til gearkassen, men som regel fungerer tricket med at sætte gearet i 3. rigtig fint.

Lige præcis problemet med bakgearet kan ikke altid løses med en reparation til mange tusinde kroner, så det vil jeg ikke umiddelbart anbefale – det kan nemt blive spild af penge

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Af Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.