Problemer med at få bilen i bakgear? Prøv med 3. gear.

Problemer med at få bilen i bakgear? Prøv med 3. gear.
13/03/2017 Ebbe Sommerlund

 

Sophia spørger:

Kære Bilbasen

Jeg har ofte problemer med at få bilen i bakgear. Især når det er koldt udenfor og bilen også er kold er det et problem. Når det sker træder jeg på koblingen mange gange, og nogle gange må jeg trække hårdt i gearstangen for at få den i bakgear. Jeg vil nødig ødelægge noget. Er der noget jeg kan gøre ved problemet uden at gearkassen skal repareres eller kommer jeg til at hænge på en dyr regning?

Venlig hilsen

Sophia

 

 

Redaktionens svar:

Hej Sophia

Hvis du har problemer med at få bilen i bakgear, så findes der et nemt råd som ofte virker. På biler med manuelt gear naturligvis. Du sætter blot gearstangen i 3. gear med koblingen trådt ned og flytter gearstangen hurtigt tilbage til bakgear. Det er simpelt, det er nemt og det virker i de fleste tilfælde. Nogle bruger 2. gear, men jeg synes det er nemmere med 3. gear.

Det skal lige siges, at hvis bilen er svær at få i alle gear, så kan det skyldes en træt kobling, men det lyder ikke til at være tilfældet. Man kan også prøve med et additiv til gearkassen, men som regel fungerer tricket med at sætte gearet i 3. rigtig fint.

Lige præcis problemet med bakgearet kan ikke altid løses med en reparation til mange tusinde kroner, så det vil jeg ikke umiddelbart anbefale – det kan nemt blive spild af penge

Venlig hilsen

Ebbe Sommerlund

Spørg redaktionen

Vores dygtige journalister vil nødig kaldes eksperter, for på mange måder er de jo bare en håndfuld bilglade tosser som så mange andre. Men utallige års erfaringer med test af biler har trods alt kastet lidt viden af sig, og den deler de meget gerne ud af.

Har du et spørgsmål til redaktionen, kan du sende det ind, ved at trykke herunder. Så vil de efter bedste evne forsøge at give et svar, du kan bruge til noget.

Stil dit spørgsmål til redaktionen