juli 30, 2014

Prøv vilde biler i weekenden

Der kommer til at være fascination for alle generationer, når Copenhagen Historic Grand Prix løber af stablen i næste weekend. Omdrejningspunktet er de historiske racerbiler, der fylder den midlertidige bybane ved Bellahøj i weekenden 2.-3. august.

Ud over de historiske biler på banen og i udstillingen, så er Race for Riget en vigtig del af begivenheden. Her kan du for betaling komme ud at køre i vilde sportsvogne med kendte racerkørere bag rattet. Overskuddet går til BørneUnge-programmet på Rigshospitalet.

Du kan blandt andet komme med Jan Magnussen i Formula Racings Ferrari 458 GT3, identisk med den Ferrari det danske racerteam anvender i European Le Mans Series.

Köenigsegg stiller med en af deres enestående modeller med tæt på 1.000 hk. Audi er naturligvis også på banen med en passende sportsvogn til den ni-dobbelte Le Mans-vinder Tom Kristensen, og den norske rally-stjerne Petter Solberg fræser banen rundt i sin Citroën Xsara WRC rallybil.

 

Kategorier:

GULD – KATEGORI – 2.500 kr.
Jan Magnussen i Ferrari 458 GT3 (lørdag), Mikkel Mac i Ferrari 458 GT3 (søndag)
Tom Kristensen i Audi R8 V10, Petter Solberg i Citroën Xsara WRC (lørdag), Christian v. Köenigsegg i Köenigsegg CCX, Lars Rolner i Porsche 997 GT3 Cup.

SØLV – KATEGORI – 1.500 kr.
Kristian Poulsen i Aston Martin Zagato, Michael Christensen i Porsche 997 GT2 RS, Mikkel Mac i Ferrari 458 Speciale (lørdag), Jan Magnussen i Ferrari 458 Speciale (søndag), Marco Sørensen i Lotus 2-Eleven, Jason Watt i Ford GT med flere.

BRONZE – KATEGORI – 1.000 kr.

Audi R8 V10, BMW M4, Ferrari 430 Scuderia, Ferrari 458 Speciale, Ferrari 458 Spyder, Ferrari F12 Berlinetta, Lamborghini Aventador, Porsche 997 GT3 RS, Porsche 997 GT2, Wiesmann MF5 Roadster, med flere.

 

Info: Race for Riget har siden 2010 indsamlet mere end 710.000 kr., hvoraf de 340.600 kr. blev doneret i 2013. Siden indslaget første gang rullede ud på den brandvarme asfalt har det godgørende formål været et kardinalpunkt både hos de udøvende racerkørere, samt hos de bilfabrikker og bilimportører, som velvilligt stiller de potente sportsvogne til rådighed i den gode sags tjeneste, hvor alle midler doneres ubeskåret til BørneUngeProgrammet på Rigshospitalet.

 

Hvilken bil vil du helst med i?

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS