Kategorier
Test og anmeldelser

Kinesiske Qoros imponerer i crashtest

Den kinesiske mellemklassebil Qoros får som den første bil fra det store land mod øst, fem Euro NCAP-stjerner. Der er også fuldt hus til den nye version af Kia Carens. 

Tidligere har kinesiske bilproducenter som Geely, Great Wall og Landwind forsøgt sig på det europæiske marked, men hver gang har de fejlet på kvalitet og alt for ringe sikkerhed.
Hvornår Qoros’ første model rammer det danske marked, og til hvilken pris, er fortsat uvidst. Til FDM har firmaets grundlægger, tyskeren Volker Steinwascher, dog tidligere udtalt, at man nok skal forvente et prisniveau, som matcher Skoda og Kia.

Også fem stjerner til Kia

Og netop Kia er anden bil på septembers skafot med den nye udgave af Kia Carens. Bilen er koreanernes bud på en familiebil i den populære MPV-klasse med plads til op til syv personer. Også den klarer crashtesten til fem stjerner: ”Med sin nye og tredje generation af Kia Carens henter Kia endnu en gang fem stjerner til samlingen. Resultatet viser, at det ikke bare er design og udstyr, der har fået et gevaldigt løft, sikkerheden er som i andre Kia-biler også i top.”

Følg os på Facebook og Google+ og se flere bilnyheder og debatter.