Road trip: De 6 smukkeste bilture i Europa

Road trip: De 6 smukkeste bilture i Europa
03/03/2016 admin-bilbasen

Hvad skal der til, før en vejstrækning kan komme i betragtning som Europas bedste? Opskriften synes at lyde på så mange og så skarpe sving som muligt, masser af højdeforskelle og selvfølgelig en god udsigt. Vi giver her vores bud på fem flotte og udfordrende vejstrækninger på det europæiske kontinent. Derudover får du også vores bud på en anbefalelsesværdig motorvejsstrækning. Jep, den findes altså.  Se med herunder og god tur.

1.Furkapasset, Schweiz

furka2

Fra Gletsch Til Andermatt

Distance: 31 km.

Forventet køretid: Ca. 40 min.

Udover at være blandt Europas højest beliggende asfalterede veje er strækningen over Furkapasset også en af kontinentets smukkeste køreture. Når det er sagt, er den 31 kilometer lange strækning også særdeles krævende. Undervejs skal der nemlig kæmpes med 12 hårnålesving. Og dertil frygten for frie fald på flere hundrede meter. Tages blikket dog et øjeblik fra vejen, er udsigten over den dybe dal med de schweiziske alper i baggrunden ret fantastisk.


Masser af drømme, men ingen bil? Din nye brugtbil er kun et klik væk 


2. Atlanterhavsvejen, Norge

atlanterhavsvejen1

Fra Vevang Til Kårvåg

Distance: 8,3 km.

Forventet køretid: Ca. 10 min.

De 8,3 kilometer, der udgør Atlanterhavsvejen er en helt enestående køreoplevelse. Den fås simpelthen ikke lig andre steder i verden. Og den er ikke for sarte sjæle. Den snørklede strækning er smuk, men også skræmmende, da den konstant giver en følelse af, at bilen er på vej direkte ud i havet. Forceres Atlanterhavsvejen en dag, hvor havet viser tænder, slår meterhøje bølger indover både vejbane og bil.


3. Napoleonsruten, Frankrig

napoleon3_640

Fra Cannes Til Grenoble

Distance: 325 km.

Forventet køretid: 5 timer 20 min.

Foretrækkes det lange seje træk, er Napoleonsruten strækningen over dem alle. Fra Cannes i syd bugter ruten sig nordpå til Grenoble. Undervejs byder turen på kilometer efter kilometer af det smukke og alsidige franske landskab. Indramningen tæller både høje bjerge, dybe dale og tætte skove på en køretur, der aldrig bliver kedelig. Flere bynavne på vejen leder tankerne hen på Tour de France, der næsten årligt lægger vejen forbi dele af Napoleonsruten.


Over 45.000 nye og brugte biler til salg. Hvad venter du på?


4. Schwarzwald Hochstrasse, Tyskland

hochstrasse01

Fra Baden-Baden Til Kniebis

Distance: 50 km.

Forventet køretid: 55 min.

Det tyske landskab kan imponere langt udover sit ry. Hovedvej B500, der skærer sig igennem skovområdet, Schwarzwald, er et lysende eksempel herpå. Rhin-dalen, de mange bakker og den tætte bevoksning fungerer som den perfekte ramme for en fantastisk køretur i det sydtyske. Modsat andre strækninger på listen fungerer B500 som en almindelig hovedvej, og kommer derfor ikke med de store risici eller krav om kørefærdigheder. Det er bare derudaf.


5. Transfagarasanpasset, Rumænien

transfagarasan-main

Fra Pitesti Til Sibiu

Distance: 90 km

Forventet køretid: Ca. 4 timer.

Strækningen over Transfagarasanpasset er af Top Gear blevet kåret som verdens bedste køretur. Turen går over Karpaterne og er på sit højeste punkt 2.000 meter over havets overflade. Udover at være verdens (måske) bedste vej er turen over passet også blandt de farligste. På grund af dårlige vejrforhold er vejen kun åben fire måneder henover sommeren. Men ved synet af de mange hårnålesving, der krummer sig ned igennem dale og op af bjerge, glemmes risikoen nemt.


Sælg din bil på Bilbasen: Masser af købere og altid den helt rigtige pris


6. A75, Frankrig

6802858-millau-viaduct-wallpaper

Fra Clermont Til Béziers

Distance: 340 km.

Forventet køretid: Ca. 3 timer

De er dødkedelige, men svære at komme udenom på turen igennem Europa: Lange, monotone motorveje. Og selvom de ligner hinanden på tværs af lande, findes der faktisk motorvejsstrækninger, der begejstrer en smule mere end andre. En af dem ligger i Frankrig og har nummeret A75. Først of fremmest er strækningen relativt ny og derfor er asfalten i god stand. Derudover løber den parallelt med A7 der forbinder områdets to større byer, Lyon og Montpellier. Det betyder at tæt trafik og kø hører til sjældenhederne. Det helt særlige ved A75 er dog, at den undervejs byder på en tur over den imponerende Millau-viadukt, verdens højeste vejbro (se billedet). Den bedrift betyder også, at broen ofte er indhyllet i skyer. På en solbeskinnet dag er den ugenerede udsigt udover den dybe Tarn-dal noget helt særligt.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

TWITTER Følg Bilbasen på Twitter