GuideNyheder

Guide: Salgsprocessen, når du sælger bilen

Af i Guide, Nyheder

Når køberen er klar til at handle, så er her en guide til en gnidningsfri salgsproces.

Forhandling

Mange vil gerne handle om prisen, og det handler om fingerspidsfornemmelse. Hvor interesseret er køber og hvor sikkert er du på at din pris er rimelig? Hvis du for eksempel ved, at din bil er i orden og er den billigste på BilBasen, så har du gode kort på hånden. En del spørge efter din mindstepris. Lad være med at sige din mindstepris, men få i stedet køber til at give et bud.

Betaling

Der er flere brugbare metoder til at handle bil sikkert. Kontanter eller bankoverførsel er de mest gængse metoder. Op til 25.000 kr. er det også muligt at bruge Swipp. Bankoverførsel er fin, hvis det er en straksoverførsel. Pengene skal være gået ind på din konto, før du afleverer nøgler og registreringsattest.

Slutseddel

For alle parter er det rart at have en købskontrakt.

>>Hent købskontrakt<< 

Som sælger er den vigtig, da du kan bevise, at bilen er solgt, hvis den nye ejer laver skader inden den er omregistreret til ham eller hende.

Omregistering

Normalt har køber tre uger til at omregistrere bilen. Vi anbefaler, at I gør det med det samme på skat.dk – det kræver at begge har NemID.

I sjældne tilfælde ’glemmer’ køber at omregistrere bilen, og det giver bøvl i forhold til forsikring og ejerafgift. Hvis det kommer så vidt, så kan sælger bede Skat tvangsafmelde bilen.

De ting du skal huske at give køberen med

1. Alle nøgler – inkl. hovednøglen

2. Registreringsattest – både Del I og Del II

3. Instruktionsbog og servicehæfte

4. Radio-kode, hvis bilen har sådan en

5. Toppen til låse-møtrikker eller –bolte

6. Den tredje nummerplade – hvis du har sådan en.