juni 3, 2024

Sejr til Volkswagen ID.4 i maj

VW ID.4 blev den mest indregistrerede nye bil i maj, og maj var også måneden, hvor elbilerne overhalede biler med forbrændingsmotor.

TEKST Morten Bek FOTO PR/Bilbasen

Volkswagen ID.4 har vakt fornyet interesse hos danskerne, som har kvitteret med at gøre den til den mest indregistrerede nye bil i maj måned. Den mellemstore elektriske crossover fra den tyske producent kom i maj på gaden i Danmark i 702 eksemplarer.

Maj måned 2024 viste sig at være lidt bedre end maj 2023; der blev indregistreret fire procent flere nye biler i dette års maj end i sidste års maj. Det blev til i alt 14.572 nye personbiler, viser tal fra Bilstatistik.dk, og mens elbilerne længe har været tæt på at bryde i gennem som de mest populære, skete det i maj. Næsten, i hvert fald: med 7.241 elbiler lander vi på cirka 50 procent elektrificering.

Der er flere ting, der spiller ind, som gør elbilerne så populære. Leveringstiden hos de fleste producenter er meget lavere end tidligere, fordi forbrugerne i mange andre lande i stigende grad vender elbilerne ryggen. Så er der flere elbiler til danskerne.

Elbilerne er også langt billigere end tilsvarende biler med benzin- eller dieselmotor. Volkswagen ID.4 er et godt eksempel. En veludstyret ID.4 med 286 hk koster 380.000 kr. Sammenlign det med Tiguan med benzinmotor, og der er chokerende langt mellem de to: Tiguan 1,5 TSI koster 500.000 kr. og har langt fra så meget standardudstyr.

Der skal ingen dybdeborende journalistik til at se, at danskerne ikke kun vælger elektrisk, fordi det over tid er bedre for miljøet. Danskerne vægter også lavere løbende omkostninger og de lave priser højt.

Tesla Model Y er med igen efter en meget sløv april

Volkswagen gjorde i maj noget, som importøren helt sikkert har ønsket sig siden starten af 2023. De danske forhandlere kunne skrue flere nummerplader på ID.4-modeller, end Tesla kunne skrue plader på Model Y-modellerne. Tesla placerede sig som nummer to på maj-listen over indregistreringer med 576 eksemplarer af Model Y.

Bag “taberrollen” gemmer sig dog en forbedring, som Tesla i Danmark må være meget glad for. De 576 eksemplarer er nemlig en pæn stigning i forhold til de 437 eksemplarer, Tesla indregistrerede i april måned. Det var en måned, hvor Model Y virkelig faldt fra sin ellers ubestridte placering som Danmarks mest elskede bil. I april opnåede den kun at blive den syvende mest indregistrerede nye bil.

Og de øvrige biler på listen over de mest indregistrerede personbiler? April måneds nummer et, Renault Megane E-Tech, er slet ikke i top 10 i maj. Den er røget ud af listen, mens en uventet gæst er kommet ind blandt de 10 mest populære: Audi A4 med 278 eksemplarer.

På listens tredjeplads, lige i hælene på Model Y, lå Volvo EX30 med 559 eksemplarer. Lige i hælene af den kinesisk producerede Volvo lå Audi Q4 E-Tron med 542 eksemplarer. Audi er forresten eneste producent, som har tre modeller med i top 10; den lille Q2 var nummer seks med 307 eksemplarer. Q2 har længe klaret sig godt, fordi Audi har et fabelagtigt privatleasingtilbud på den lille crossover.

Her er den komplette top 10-liste over nye biler indregistreret i maj måned:

  • 1. VW ID.4 – 702 eksemplarer
  • 2. Tesla Model Y – 576 eksemplarer
  • 3. Volvo EX30 – 559 eksemplarer
  • 4. Audi Q4 E-Tron – 542 eksemplarer
  • 5. Tesla Model 3 – 487 eksemplarer
  • 6. Audi Q2 – 307 eksemplarer
  • 7. VW ID.3 – 296 eksemplarer
  • 8. Mercedes EQA – 283 eksemplarer
  • 9. Audi A4 – 278 eksemplarer
  • 10. Toyota BZ4X- 266 eksemplarer
9 ud af 10 kan i gennemsnit spare 3.000 kr. på deres bilforsikring. Indtast din nummerplade og se din pris på 30 sekunder - gratis!
Jeg kan ikke nummerpladen
Leveret af Samlino logo
Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Morten Bek

Som uddannet journalist og med biler som en af de helt store interesser er Morten opvokset på flere af de helt store bilmedier — Bilmagasinet, Berlingske og Auto Bild.

Morten har også tidligere investeret sin tid i sit eget projekt, Biler.nu.

Morten elsker “almindelige” biler. Han vil meget gerne sidde bag rattet af en ny AMG, men han brænder lige så meget for at teste den seneste nye Seat Leon eller Peugeot 208.

Hos Bilbasen bruger han sin viden, analyseevner og sunde fornuft som nyhedsskribent, videojournalist og biltester.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS