oktober 3, 2019

Skoda Superb – Finalist i Årets Brugtbil 2019

Ingen. Ingen. Ingen kan måle sig med Superb, når det gælder benplads på bagsædet.

Af: Ebbe Sommerlund / d. 25. september 2019

Det er den absolutte hofret i Superb. Nok har Octavia et stort bagagerum, men Superb slår alle på benpladsen ved bagsædet. Superb er da også skabt på tjekkiske limousine-drømme. Sjovt, nok var den første generation, nok den der var mest overlegen i forhold til konkurrenterne.

Superb er i dag naturligvis trinnet over Octavia, men den første Superb havde lige så lækker kabineplast som en Passat. De dage er forbi – en Skoda er ikke helt så lækker som en Passat.

>> Find modellen til salg på Bilbasen <<

Men pyt – sammenligner man med konkurrenter som Kia Optima og Ford Mondeo, så er Superb stadig mere lækker.

Superb er skabt til at være motorvejs-pendler. Den lange akselafstand får den til at ligge roligt på vejen, men der er ikke megen spas at komme efter i undervogn og styretøj – der bliver den slået af Ford Mondeo.

 

Denne Superb-variant kom i 2015, og det gør den til den dyreste finalist i Årets Brugtbil 2019. Ulempen ved den er at Octavia er næsten lige så rummelig, men langt billigere

 

Du kan læse om de andre finalister her: Årets Brugtbil 2019: Se de 5 finalister

Hvilke årgange? 2015-

Hvilke motorer er interessante?

1,6 TDI er lidt sløv til den store bil – men den er økonomisk med djævledråberne. 1,4 og 1,5 TSI er det moderne valg, men forvent ikke blændende brændstof-økonomi. 2,0 TDI med 190 hk er nok det optimale valg for de fleste, hvis ikke man er ligeglad med brændstoføkonomi, for så har 2,0 TSi med 280 hk den største overarm.

Hvad skal du kigge efter? Få tjekket DSG grundigt. Ikke fordi de er specielt sårbare i Superb, men reparationer er dyre på automatgearkasser.

Hvad siger synshallerne?

De tyske synshaller placerer Superb i denne generation lige præcis på gennemsnittet, men dog med 74.000 km i snit, hvor gennemsnitsbilen kun har kørt 41.000 km

Fakta om bilen:

Skoda Superb, årgang 2015-2017

Antal til salg                                                            105

Tidligere ejere rating                                            4,6/5

Reservedelsprisindeks                                          104 (1,6 TDi)

Serviceprisindeks                                                   108 (1,6 TDi)

Billigste brugtbil til salg                                        158.000 (1,6 TDi)

Gennemsnitspriser                                                248.000 kr (afrundet)

Antal dieselbiler til salg                                        79

Antal benzinbiler til salg                                       26

Liggedage                                                               61

LÆS OGSÅ: Årets Brugtbil 2019: Se de 5 finalister

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Ebbe Sommerlund

Nye biler kan være fine, men Ebbe Sommerlund sværger til de brugte af slagsen. Han vil nødig kaldes ekspert, men hans enorme viden er ikke til at tage fejl af, hvorfor han også er den primære drivkraft bag Bilbasens brevkasse.

Den motorjournalistiske baggrund har han fået hos blandt andre Bil Magasinet, V-Max og elbilmagasinet GO, hvilket har gjort ham til et omvandrende leksikon.

Ebbe er som sagt glad for brugte biler, og særligt de japanske af slagsen giver julelys i øjnene. Han er dog efterhånden blevet så voksen, at drengedrømmen af en toptunet Honda Civic er blevet erstattet af en fornuftig Renault Laguna.
Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS