Kategorier
Nyheder

Slut med trafikkaos: Vild superbus svæver over vejen

Tæt biltrafik i byerne bliver ikke problem i fremtiden, hvis det står til Kina. En ny superbus, der nærmest svæver over vejene og trafikken, er blevet præsenteret.

Nogle vil have flere cykler. Nogle vil styrke den offentlige trafik. Andre vil have bilerne helt ud af byen. Kina vil have det hele på samme tid. Mød TEB, Transit Elevated Bus, der som navnet afslører er en bus, der kan køre over trafikken. Jeps, over trafikken. Tjek videoen her:

Ved hjælp af en smart konstruktion, der henleder tankerne på katamaran-færgerne mellem Aarhus og Odden, svæver TEB over trafikken og vil formentlig give bilister lange øjne, når de bliver overhalet af den offentlige transport ovenfra.

Ideen om TEB er ikke ny, men en funktionel mini-udgave af den gode ide blev for første gang vist ved en teknologimesse i Beijing for nylig. En ingeniør har ifølge kilder udtalt, at en superbus som TEB vil kunne have helt op til 1.200 passagerer med pr. tur. Endnu mere fascinerende er det, at man påstår at kunne realisere projektet på 12 måneder.

giphybus

Ideen om en svævende superbus blev første gang introduceret for hele seks år siden. TEB vil bevæge sig med en fart på ca. 60 km/t og være drevet af solenergi og elektricitet. Man formoder, at den samlede konstruktion af en 40 km. lang bane vil beløbe sig til blot en 10-del af udgifterne for en metro af samme størrelse.

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram