Kategorier
Test og anmeldelser

Mere sport fra BMW

BMW har i juni lanceret fjerde generation af deres sporty, mellemstore coupémodel med navnet 4-serie Coupé. Med den nye serie tager BMW hul på en helt ny æra inden for coupémodeller.

Firetallet i modelbetegnelsen angiver tydeligt, at der her er tale om en model, som adskiller sig fra sine halvsøskende i BMW 3-serien – ikke bare designmæssigt, men også teknisk. Den nye BMW 4-serie Coupé er bredere og har større akselafstand end den nuværende 3-serie. Dens langstrakte coupéprofil er desuden betydeligt lavere, hvilket sammen med det velkendte BMW-design med korte udhæng, lang motorhjelm og tilbagetrukket kabineplacering, giver modellen et meget velafbalanceret udtryk. Den lavere undervogn har medført, at bilens tyngdepunkt er sænket til under 500 mm. Ingen af de øvrige modeller i BMW’s nuværende modelprogram kan prale af så lavt et tyngdepunkt, og det gør BMW 4-serie Coupé til en af BMW’s mest sporty modeller.

Cockpittet er indrettet ergonomisk korrekt, så bilens fører har nem adgang til alle de vigtigste betjeningselementer og funktioner.

Det er muligt at vælge tre forskellige udstyrskombinationer som alternativ til standardudgaven, nemlig Sport Line, Modern Line og Luxury Line, så man kan sætte sit personlige præg på modellen både udvendigt og indvendigt.BMW 4-serie byder på køredynamik i særklasse. Det er lykkedes BMW-ingeniørerne at gøre styretøjet endnu mere præcist og smidigt, og også på andre områder er der foretaget mærkbare finjusteringer, som udmønter sig i endnu større køreglæde. Disse forbedringer er opnået i kraft af avanceret undervognsteknologi, elektrisk servostyring, optimal vægtfordeling, finjustering af aerodynamikken ved brug af vindtunnel samt en innovativ letvægtskonstruktion.

Motor og brændstof

Den sportslige todørs-model fås i første omgang med tre motorvarianter: den 6-cylindrede benzinrækkemotor i BMW 435i Coupé, den 4-cylindrede benzinmotor i BMW 428i Coupé og den 4-cylindrede dieselmotor i BMW 420d Coupé. Alle tre motorer er udstyret med den sidste nye BMW TwinPower Turbo-teknologi, og ydelsen strækker sig fra 184 hk til 306 hk.

Motorkraften overføres som standard til baghjulene via en manuel 6-trins-gearkasse, men samtlige motorvarianter kan – som ekstraudstyr – kombineres med en 8-trins-sportsautomatgearkasse, der også giver mulighed for at skifte gear manuelt ved brug af gearskiftekontakterne på rattet.

I den nye BMW 4-serie Coupé udspringer køreglæden ikke bare af de sportslige køreegenskaber, men også af den fornemme brændstoføkonomi. Det er lykkedes BMW at skære op til 20 pct. af brændstofforbruget. Priserne på de nye modeller vil være klar i løbet af efteråret.

Følg os på Facebook og Google+,og se flere nyheder og debatter.

BMW Sport line