Kategorier
Test og anmeldelser

Storfamiliens Citroën

Citroën til den store familie. Grand betyder stor, og det er lige præcis, hvad den nye Grand C4 Picasso er. Der er plads til syv personer i bilen, og den har en meget rummelig kabine. Under to måneder efter verdenspremieren på biludstillingen i Frankfurt har Citroën nu introduceret den nye model herhjemme. #Frankfurtmotorshow2013

Citroën-nyklassiker er blevet ”grand”

Den nye, større C4 har flere fordele: Større fleksibilitet i kabinen med plads til syv personer og en tredje sæderække, hvor sæderne kan foldes væk; mere plads, den største knæplads i denne bilklasse ved række to og tre, nemmere adgang (specielt til tredje række, idet dørenes åbningsvinkler er optimerede) og en større bagagerumsvolumen, som er vokset med 69 liter.

Kreativ teknologi hos Citroën

I forhold til 5-personers udgaven adskiller den nye Grand C4 Picasso sig ved at have en specifik front, en tagræling, som fremhæver bilens profil, samt en ny type 3D-baglygter.
Kabinen udmærker sig ved masser af plads, lys og komfort samt en lang række spændende nye teknologier, herunder instrumentering i form af touchscreen og muligheder for ekstraudstyr som f.eks. Drive og Park Assist. Samtidig er kombinationen af komfort og dynamiske køreegenskaber forfinet i kraft af bl.a. optimering af styretøjet og undervognen.

Storfamiliens Citroën

Forskellige motorer og udstyrspakker

Ved lanceringen i Danmark i oktober omfattede motorprogrammet to dieselmotorer, som begge leveres med Stop&Start, og er med henholdsvis 92 og 115 hk. Hertil kommer to benzinmotorer VTi 120 og THP155 med hver især120 og 156 hk.
De tre udstyrsniveauer hedder Attraction, Seduction og Intensive. Standardudstyret er meget omfattende allerede fra første udstyrsniveau med bl.a. ESP og hill-holder, 7” touchscreen og 12-tommer skærm, aircondition, el-ruder for og bag, varme i forsæder, Connecting box, LED-lys foran, tågeforlygter og meget mere. Attraction har 5 sæder som standard, Seduction og Intensive 7.

De danske introduktionspriser ekskl. levering starter ved 269.990 kr. for Grand C4 Picasso VTi 120 Attraction, og med dieselmotor ved 299.990 kr. for Grand C4 Picasso e-Hdi 90 Attraction.

Den nye Grand C4 Picasso er også den første MPV i denne størrelse, hvor en termisk motor udleder under 100 g CO2 pr. km, nemlig e-HDi 90 motoren, der har Stop&Start og en ny generation manuel gearkasse med elektronisk styring ETG6. Den udleder blot 98 g/km, hvilket svarer til et forbrug på 26,3 km/liter.

Et par måneder efter introduktionen kan bilen også leveres med den nye BlueHDi 150, der er en Euro 6 motor med et særligt system for reduktion af Nox (SCR, Selective Catalytic Reduction).

Hvad synes du? Er den nye Grand C4 Picasso noget for dig?

Følg os på Facebook og Google+ og se flere bilnyheder og debatter.