maj 4, 2016

Superbil til superpris: McLaren sælger deres sidste F1

Fra tid til anden sker det, at et ganske ekstraordinært stykke bilhistorie kommer til salg. Og det er også tilfældet her: McLaren selv skal nemlig af med et ekstremt sjældent eksemplar af 1990’er-klassikeren F1.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-76169-Mclaren_f1

Den sjældne superbil har været i McLarens egen varetægt siden den rullede af samlebåndet i 1998. Og med chassis-nummeret 69 må det antages at være et af de allersidst producerede eksemplarer. Officielt blev der nemlig kun lavet 64 stk. af den revolutionerende racer.

LÆS OGSÅ Ugens fund: Dodge Viper GTS til salg på Bilbasen

McLaren F1 nummer 69 har blot 4.600 km under bæltet, og er nok det tætteste man kommer på en fabriksny F1 i 2016. Siden 1998 er den kun blevet brugt internt hos McLaren, og har i hele dens levetid været under McLaren Special Operations (MSO) kyndige hænder.

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-76183-6541-McLaren_2BF1-95

McLaren F1 var på flere måder en monumental bil, da den kom til verden i 1992. Det aerodynamiske design, den lave vægt og den glimrende 6,1L V12 motor gav F1 en topfart på knap 390 km/t. Derfor var F1 også verdens hurtigste gadebil i hele 13 år. Udover topfarten vil nostalgikere nok også huske McLaren F1 for dens spøjse kabine-layout, hvor førersædet var placeret i midten, flankeret af to passagersæder.   

https---blueprint-api-production.s3.amazonaws.com-uploads-card-image-76175-6540-McLaren_2BF1-77

Det unikke eksemplar har ikke nogen fast pris. For at give en ide om prisen, er Rowan Atkinson aka. Mr. Beans eksemplar, der endda har været totalsmadret to gange, senest blevet solgt for 12,2 millioner dollars. Det beløber sig til ca. 80 millioner danske kroner. Interesseret? Seriøse henvendelser kan rettes til specialoperations@mclaren.com 

LÆS OGSÅ Samlerobjekt til salg: Ferrari 308GTB Vetroresina

FACEBOOK Bliv ven med Bilbasen

INSTAGRAM Følg os på Instagram

Del artikel:

Andre fandt dette interresant

Redaktionen anbefaler

Mød redaktionen

Bilbasen

Bilbasen er Danmarks største markedsplads for køb og salg af såvel nye som brugte biler, autocampere, varevogne og busser.

Bilbasen er desuden et redaktionelt univers, som gennem artikler, gallerier og videoer leverer en kombination af guides, tests og nyheder inden for bilernes verden. Så kort sagt får du her både en markedsplads og et medie, som klæder dig på til at købe, eje, lease eller sælge en bil.
© 2023 Bilbasen Blog Schibsted Denmark ApS