Tank det rigtige brændstof

Tank det rigtige brændstof
27/09/2013 admin-bilbasen
Tank det rigtige brændstof

En undersøgelse fra Dansk Autohjælp viser, at 2400 danskere hvert år fylder benzin på deres dieselbil. En fejl, som kan ende med at koste bilejeren dyrt. De fleste nye biler har derfor anordninger, som forhindrer, at man fylder forkert brændstof på bilen. For de ældre biler kan en simpel løsning, SoloDiesel tankdæksel, forhindre, at du fylder benzin på dieseltanken.

Benzin på dieselbilen har i flere år været et varmt emne i lande som England og Holland. Den britiske bilistorganisation AA skønner, at ”misfueling” – fejltankning – sker en gang hver femte minut.

Hvis man kører videre efter at have tanket benzin på en tom eller halvtom dieseltank, risikerer man, at dieselbilens indsprøjtningssystem hurtigt brænder sammen på grund af manglende smøring, og det kan betyde en meget kostbar reparation. For at undgå dette har mange nye biler smarte anordninger, der forhindrer, at man fylder forkert brændstof i tanken.

Løsning til ældre biler

Er bilen lidt ældre, kan en simpel anordning til eftermontering forhindre, at man hælder benzin på dieselbilen. Løsningen hedder SoloDiesel og er et lille tankdæksel, som monteres i hullet til dieseltanken og herefter kan man kun benytte dieselpistolen. En benzin-pistol kan ganske enkelt ikke presses ned i tanken.

SoloDiesel monteres på få minutter ved at fjerne det originale dæksel og herefter lade det nye sidde som erstatning. Dækslet fås i otte forskellige varianter og passer til omkring 95 procent af bilerne på det danske marked. Med SoloDiesel slipper man samtidig for at skulle skrue dækslet af og på, og dermed undgår man nemmere at få diesel på hænderne. SoloDiesel tankdækslet koster 329 kr.

Er du nogensinde kommet til at tanke det forkerte brændstof?

Følg os på Facebook og Google+, og se flere nyheder og debatter.