Kategorier
Forbrugerstof

Klar til juleshopping: Sådan undgår du at betale for meget for parkering

Sponsoreret: Tid er penge. Og parkeringstid er absolut ingen undtagelse. Men med denne smarte løsning kan du spare båd tid og penge.

Af Daniel Vandborg

Med priser på op mod 35 kroner i timen for parkering kan en dag med juleshopping eller familiebesøg i en af landets større byer hurtigt blive en dyr fornøjelse.

En række selskaber har med smartphone-applikationer gjort det nemmere at indstille og betale for parkering, men det er desværre fortsat op til din hukommelse at sikre, at regningen ikke bliver dyrere end højst nødvendigt.

Og er der noget, du næppe har lyst til, så er det at betale for noget, du ikke bruger.

Sådan stopper bilen selv for betalingen

Den svensk-finske telekoncern Telia har designet et koncept kaldet Telia Sense Car, som med en lille enhed monteret i din bil blandt andet kan sørge for automatisk at stoppe for betalingen, så snart du begynder at køre – uanset hvor lang tid der er tilbage af den tid, du på forhånd har registreret.

Den lille enhed sættes nemt i bilens såkaldte OBD-stik, der findes i næsten alle biler med mindre end 15 år på bagen. Stikket er i de fleste tilfælde placeret under rattet i bilen, og i alle tilfælde er det placeret inden for rækkevidde fra bilens førersæde.

Med enheden monteret og registreret kan du bruge applikationen fra Easy Park til at betale for din parkering. Når enheden registrerer, at bilen bevæger sig igen, afsluttes parkeringen, og du betaler således kun for de timer og minutter, som bilen har stået stille.

Hvilke andre funktioner giver Telia Sense Car?

  • Du får Wi-Fi i bilen, så alle kan være online samtidig. Børnene på bagsædet kan underholde sig selv med at spille og streame, mens du koncentrerer dig om at køre bil.
  • Du har altid den praktiske Smart alarm med dig på mobilen, som giver dig besked, hvis der er indbrudsforsøg, bilens batteri er lavt, eller motorfejlslampen er tændt. Så opdager du det ikke først, når du sidder i bilen og vil af sted.
  • Du får notifikationer, så du aldrig mere behøver at føle dig usikker på, hvornår bilen skal synes, eller om der skal skiftes sommer- eller vinterdæk.
  • Du har parkeringshjælp, så du nemt kan finde bilens præcise parkering, når du har parkeret i parkeringskælder eller på en tilfældig sidegade. Og hvis du deler bilen med en anden, kan personen nemt finde den via app’en uden at bruge tid på at lede.
  • Du får overblik over dit kilometer- og benzinforbrug og de datoer, du har kørt.

Et Telia Sense Car-abonnement koster 99 kroner om måneden og er inklusiv  20 gigabyte data pr. måned. Der er ingen binding, så du kan til enhver tid opsige abonnementet.

 Her kan du læse mere om Telia Sense Car og tjekke, om du kan få det til din bil.

Af Esben Skrumsager

Bilnyheder fra ind- og udland samt tests af nye biler med fokus på praktiske egenskaber for familien er Esben Skrumsagers fokusområder.

Med erfaring fra blandt andet Ekstra Bladet, Søndagsavisen og Bil Magasinet er Esben på trods af sine blot 30 år en erfaren herre inden for motorjournalistik.

Esben har en forkærlighed for de tyske bilmærker. Porsche er blandt favoritterne, og privat fragter han familien rundt i en BMW 3-serie fra 2014 (F31). Når vejret tillader det, foretrækker han dog ofte sin motorcykel.